UPRAVA ZA IZVRŠENJE KRIVIČNIH SANKCIJA O SMRTI KUVARA: Karabašević se požalio da mu nije dobro, ali mu nije bilo pomoći
Foto: Printscreen/Facebook

potvrda

UPRAVA ZA IZVRŠENJE KRIVIČNIH SANKCIJA O SMRTI KUVARA: Karabašević se požalio da mu nije dobro, ali mu nije bilo pomoći

Crna Hronika -

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija potvrdili su tragičnu vest o smrti kuvara Slaviše Karabašević, koji je služio kaznu za ubistvo, a koji je pre nekoliko dana preminuo u Opštoj bolnici u Požarevcu.

- S. K. je se 24.jula požalio čuvarima da mu nije dobro. Odmah je odveden u zatvorsku ambulantu gde je lekar preporučio da hitno bude prebačen u bolnicu u Požarevcu gde je nažalost preminuo. Nakon tog saznanja obavestili smo policiju, tužilaštvo ali i porodicu - rekli su nam u Upravi za izvršenje.

Kako nezvanično saznajemo Karabašević je pre nego se požalio da mu nije dobro bio na sve zdravstvene preglede.

- Svi rezultati su bili dobri, pretpostavlja se da je doživeo jak infarkt i da u takvoj situaciji nikom ne jer su lekari uz sve napore bili nemoćni. da mu pomognu jer i da mu nažalost , uz sve napore lekara u blnici nije bilo pomoći - rekao je izvor Kurira upoznat sa slučajem.

Podsetimo, Karabašević je bio osuđen jer je 2002. godine ubio Elvisa Žeželja (30) u ataru sela Melnica kod Petrovca na Mlavi, ispalivši mu u glavu i telo pet hitaca iz pištolja "duga devetka". Nakon toga je nazvao Elvisovog prijatelja koji živi u Nemačkoj i rekao mu da je ovaj uhapšen i da treba da pošalje 7.500 evra za advokata. Prijatelj je poslao novac, koji je Karabaševic potrošio i kasnije osuđen i za prevaru na godinu i po dana, što je pridodato kazni za ubistvo, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od devet godina zatvora.

Karabaševiću je suđeno u odsustvu a prema Interpolovoj poternici, uhapšen je 5. avgusta 2019. godine u Sevastopolju. Srbiji je bio izručen u martu prošle godine i upućen u "Zabelu", na izdržavanje kazne.

S obzirom da je na kaznu osuđen u odsustvu tražio je ponovno suđenje, što mu je i uvaženo i zakazan je glavni pretres, ali ga on nije dočekao.

Tokom bekstva postao je poznati kuvar i vlasnik restorana u Sevastopolju, na Krimu, ali i javna ličnost, s obzirom da se fotografisao i davao intervjuje za lokalne medije.

(Kurir.rs/J.R)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track