NASMEJANOM UBICI 40 GODINA ROBIJE: Čaba Der osuđen zbog ubistva Nebojše Markovića na Banovom brdu
Foto: Privatna arhiva

Robija

NASMEJANOM UBICI 40 GODINA ROBIJE: Čaba Der osuđen zbog ubistva Nebojše Markovića na Banovom brdu

Crna Hronika

„Nasmejani ubica“, koji već služi kaznu doživotnog zatvora u Mađarskoj, pred Višim sudom u Beogradu proglašen krivim za likvidaciju Nebojše Markovića

Čaba Der, poznat po nadimku „nasmejani ubica“, osuđen je juče pred Višim sudom u Beogradu na 40 godina zatvora zbog toga što je 5. januara 2019. na Banovom brdu ubio Nebojšu Markovića.

Istom presudom, Alan Cigler, poznat i kao „čovek-mačka“, osuđen je na četiri godine zatvora zbog pomaganja.

Deru je presuda izrečena u odsustvu jer se nalazi u zatvoru u Budimpešti. On je u Mađarskoj osuđen na doživotnu robiju zbog dva ubistva iz 2018. - biznismena Lasla V. u Budimpešti i hrvatskog državljanina Ivana Serdarušića u Amsterdamu.

Pakovao kolica

- Čaba je osuđen kao neposredni izvršilac teškog ubistva na podmukao način, a Cigler mu je pomagao nakon izvršenja krivičnog dela da pobegne, odvozeći ga „puntom“ sa mesta ubistva. Sud je zaključio da Cigler nije bio svestan, niti je znao da Der planira da ubije Markovića, već je mislio da eventualno želi da ga zaplaši da bi mu navodno vratio dug - navodi Tanjug.

Podsetimo, Nebojša Marković likvidiran je ispred svoje kuće dok je pakovao dečja kolica u gepek auta. Njegovo smaknuće snimile su sigurnosne kamere, a na snimku se vidi kako se pored Markovića zaustavlja beli „punto“, iz kog je izašao napadač, i s osmehom, iz neposredne blizine, pucao u njega.

Der je u pismu koje je napisao u mađarskom zatvoru, koje je poslao beogradskom Višem sudu kao svoju završnu reč, priznao da je likvidirao Markovića.

Poslao pismo

- Pucao sam u Nebojšu Markovića jer sam saznao da je učestvovao u pripremama moje likvidacije, pucao sam u njega preventivno. Meni je bilo važno samo da se obračun ne dogodi na oči njegove porodice. Zbog toga sam, čim sam izašao iz kola, počeo da pucam u njega. Takođe mi je važno bilo i da sve snime kamere, da se moje lice dobro vidi - napisao je Der u pismu, čije je delove Kurir ranije objavio.

Spekulacije

Šurak bio prava meta

Nebojša Marković bio je šurak Aleksandra Šarca, koji je u oktobru prošle godine ubijen u TC „Ušće“.

S obzirom na to da je Šarac bio poznat policiji i da se bavio kriminalom, a i ranije je bio na meti napadača, spekulisalo se da je Marković ubijen greškom, odnosno da je prava meta ubice bio Šarac.

Nebojša Marković
foto: Privatna arhiva

Ekipa Kurira

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track