MILAN DABOVIĆ HOĆE NA SLOBODU: Brat košarkašica opet moli za uslovni otpust!
Foto: Privatna Arhiva, Dragana Udovičić

uslovni otpust

MILAN DABOVIĆ HOĆE NA SLOBODU: Brat košarkašica opet moli za uslovni otpust!

Crna Hronika -

Sud je već jednom odbio da pusti iz zatvora rođenog brata Milice i Ane Dabović, koji je osuđen zbog trgovine kokainom

Milan Dabović, brat košarkašica Milice i Ane Dabović, koji je osuđen na šest godina zatvora zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet oko dva kilograma kokaina, ponovo je podneo molbu za puštanje na slobodu posle isteka dve trećine odležane kazne.

Podsetimo, istu molbu podneo je i početkom godine, ali ju je sud u martu odbio. Ukoliko nova molba bude usvojena, on bi mogao da se nađe na slobodi posle skoro pet godina.

Pao na mostu

Dabović je, podsetimo, uhapšen 16. septembra 2016. na Brankovom mostu u Beogradu, od kada se nalazi iza rešetaka.

hapšenje, Milan Dabović, Goran Papić
foto: MUP Srbije

- Pravo na uslovni otpust svaki osuđenik ima posle dve trećine odležane kazne. U Dabovićevom slučaju, dve trećine kazne istekle su posle četiri godine u zatvoru i on ima pravo da podnosi molbe. Na sudu je da sagleda mišljenje tužilaštva i uprave zatvora u kom boravi, a potom proceni da li je postignuta svrha kažnjavanja i da li osuđenik treba da izađe pre isteka pune kazne - objašnjava sagovornik Kurira.

Rođeni brat poznatih košarkašica tokom suđenja je tvrdio da mu je droga podmetnuta i da nije ni znao da je u automobilu u kom je zaustavljen.

Droga, Kokain, Hapšenje, Milica Dabović, Milan Dabović, Ana Dabović

- Nikada nisam prodavao drogu, ali moram da kažem da se osećam krivim samo zato što sam mislio da imam prijatelja. To je moj greh koji sam preskupo platio i još ga plaćam. Voleo bih da vratim vreme, da sve to ispravim, ali svestan sam da ne mogu - rekao je Milan Dabović pred sudom, tvrdeći da nikada nije prodavao drogu.

Izvinio se porodici

Prema njegovoj verziji događaja, koju sud nije prihvatio, na dan hapšenja prijatelj ga je zamolio da odveze "smart" do Mileševske ulice. On je to, kako je tvrdio, prihvatio, ne znajući da zapravo vozi kokain. Ime prijatelja koji ga je navodno zamolio za uslugu odbio je da otkrije, a tokom izlaganja pred sudom izvinio se svojoj porodici i zahvalio im na podršci koju su mu pružali tokom postupka.

Inače, sestre uhapšenog Dabovića redovno su iz publike pratile suđenje.

(Kurir.rs/J. S./foto Dragana Udovičić, Privatna arhiva, MUP Srbije, Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track