VIDI, LUTKO, MEKSIKO USRED BEOGRADA: Pripadnici klana Velje Nevolje delili slike raskomadanog Goksijevog tela uz MORBIDNU PORUKU
Foto: Mondo/Stefan Stojanović, Privatna Arhiva

detalji optužnice

VIDI, LUTKO, MEKSIKO USRED BEOGRADA: Pripadnici klana Velje Nevolje delili slike raskomadanog Goksijevog tela uz MORBIDNU PORUKU

Crna Hronika -

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je prošle nedelje optužnicu protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i 29 pripadnika njihove kriminalne grupe koja je više od dve godine činila najsvirepije zločine.

Na teret im se za sada stavlja pet ubistva, jedno silovanje, rasturanje narkotika i oružja, a ovo su detalji optužnice.

Belivuk i Miljković su optuženi da su od početka 2019. do februara 2021. godine organizavali kriminalnu grupu koja je delovala pod paravanom navijačke grupe "Principi".

Naloge su prenosili preko kriptovane aplikacije "Skaj" koji su koristili pod kodnim imenima. Belivuk je navodno koristio nadimak Soprano, a Marko Miljković Leon i Kratos. Srđan Lalić je imao nik Bari, Marko Budimir - Katona, Miloš Budimir - Ares, Vlada Draganić - Brale i Boske, Nebojša Janković - Hel, Nemanja Đurić - Tajson, Nikola Spasojević - Topalović, Dejan Tešić - Fleš, Bojan Hrvatin - Anakin i Leo Leku, Nemanja Lakićević - Džeri, Nikola Stefanović - BMW, Vladimir Grek - Ragnarot, Vladimir Dimitrijević - Šeprtlja, Filip Ivanonski - Engri, Boris Karapandžić - Salvatore, Aleksandar Vučeljić je na "Skaju" bio Struja, Marko Andrić - Disenador, a Aleksa Stošić - Riven.

Velja Nevolja, Veljko Belivuk, Srdjan Lalic
foto: MUP RS

Krivična dela činili su prema navodima optužnici u Ritopeku u posebnoj prostoriji koju su nazvali "klanica". Tamo su instalirali industrijsku mašinu za mlevenje mesa kojom su mleli tela ubijenih. U toj prostoriji su pod i zidove prekrili najlonom, a nakon ubistava su prostoriju i mašinu čistili hemijskim sredstvima kako bi sprali dokaze.

Tužilaštvo između ostalog navodi da su 3. avgusta prošle godine Belivuk, Miljković, Miloš Budimir, Janković, Đurić, Lalić, Spasojević, Tešić, Hrvatin i Draganić ubili navijača Partizana Gorana Veličkovića Goksija.

Prethodno su ga namamili u Višegradsku ulicu pričom oko navodne kupovine oružja, navodi Nova.

Nakon sastanka Hrvatin i Veličković su seli u automobil, a potom su se uputili na dogovoreno mestu sa navodnim prodavcem oružja. Ostali pripadnici klana su ga potom prema navodima iz optužnice savladili uz povike "policija" i ubacili u tovarni deo pik-apa i odvezli u Ritopek.

U specijalno opremljenoj vikendici su ga mučili, tukli, čupali mu nokte...

Razlog je navodno bio taj što je Veličković planirao da ubije Miljkovića i Belivuka.

Zatim ga je prema navodima optužnice Miljković sekirom u glavu udario i odsekao mu glavu. Na izmasakriranom telu napisali su "Korać p***a i fotografije slali kontakt brojevima Veličkovića. Fotografije su delili i međusobno delili uz monstruoznu poruku:

- Vidi, lutko, Meksiko usred Beograda.

Potom su telo samleli i bacili u Dunav.

(Kurir.rs/Nova)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track