Najnovije vesti

OVAKO JE GLASILO JEDINO SAČUVANO PISMO LJUBE ZEMUNCA: Ja osećam i dalje bolove oko metka koji nosim u telu, slabiji sam!
Foto: Privatna Arhiva

nije bio čovek bez osećanja

OVAKO JE GLASILO JEDINO SAČUVANO PISMO LJUBE ZEMUNCA: Ja osećam i dalje bolove oko metka koji nosim u telu, slabiji sam!

Crna Hronika

Ljubomir Magaš, koji je u javnosti bio poznatiji kao Ljuba Zemunac, važio je za jednog od najpoznatijih ličnosti jugoslovenskog podezmlja. Devedesete su pomerile sisteme vrednosti, pa su mnogi iz ovog "miljea" obožavani među klincima.

Ljudi su govorili: umro je onako kako je i živeo! Na ulici, brzo. U utorak, 10. novembra 1986, ispred zgrade Zemaljskog suda u Frankfurtu, sreli su se, čini se, ne baš slučajno, dvojica okorelih neprijatelja Ljuba Magaš i Goran Vuković.

Iako je važio za žestokog momka, Ljuba Zemunac nije bio čovek bez osećanja.

Pre 2 godine isplivalo je jedino sačuvano pismo koje je Ljuba poslao svom advokatu Andriji Ražnatoviću posle ranjavanja.

"Druže A. Pošto je prošlo nedelju dana kako ste bili kod mene, ja Vas obaveštavam da se moja situacija nije promenila na bolje nego na gore. Ja osećam i dalje bolove oko metka koji nosim u telu, a ostale stvari kao što sam Vam i ranije rekao nisu bolje već gore. Druže Andrija sada želim da Vas obavestim da se osećam sve slabiji fizički i psihički i da sam prestao da jedem. Nadam se da ćete nešto preduzeti. Pozdrav. Magaš Ljubomir", napisao je on.

(Kurir.rs/Legende devedesetih)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track