Deco moja, čiji kovčeg majka prvo da poljubi

Sahranjeni brat i sestra

Deco moja, čiji kovčeg majka prvo da poljubi

Crna Hronika -
Vratite se, kad vas moli majka, naricala je Branka nad kovčezima Jovane (27) i Nikole Trišića (30), koji su poginuli tokom trke na Tari u nedelju

BAJINA BAŠTA - Tuga!Na čiji sanduk majka da spusti glavu? Od koga prvo da se oprostim, koji kovčeg da prvo poljubim? Sad će majka oboje da vas grli, da ne budete ljubomorni!Jecajući i grleći dva bela kovčega, ovako se majka Branka Trišić oprostila od sina Nikole (30) i ćerke Jovane (27), koji su nastradali kad je na njih u nedelju na auto-trci na Tari naleteo vozač Branimir Simić.- Vratite se, kad vas moli majka! Gde ćete, anđeli moji? Majka dalje ne može bez vas - ponavljala je neutešno Branka.U tužnoj povorci bio je i Marko, verenik nastradale Jovane. Zanemeo od bola, tiho je koračao i stezao krst s Jovaninim imenom.- Od tragedije nije ni reč progovorio. Jovana mu je bila sve, planirali su da počnu da žive zajedno. Danima je smišljao način da je zaprosi i odabere prsten koji bi joj se dopao. Smrt ga je pretekla i otela mu njegovu Jocu - kroz suze je ispričala zajednička prijateljica.Posle nekoliko minuta, povorka je u mrtvoj tišini stigla do rake iskopane za brata i sestru.- Ne, ne dam im da idu! Ne vodite mi decu, ako boga znate - zapomagao je otac Miloš.Kada su kovčezi, jedan za drugim, spušteni u zemlju, grobljem su se prolomili novi jecaji.- Vratite mi Jovanu, kako da sahranim svoju ljubav? - zajecao je tada i Marko, a onda je zemlja pokrila dva bela kovčega.

Neutešna Porodica
Neutešna Porodica

Verenik Marko
Verenik Marko

Jovana i na nebu čuva brata

Na sahrani se prisutnima obratila Latinka Vesnić, u ime Pokreta za slepe i slabovide osobe:- Jovana je dala jedan od najlepših primera svojom ljubavlju prema slabovidom bratu Nikoli, koji je neposredno pred smrt sve više bio vezan za kolica. Volela je Nikolu i brinula o njemu toliko da mu nije dopustila da ni u smrt ode sam. Znam da ga čuva i sada, na nebu - rekla je Vesnićeva.

http://www.youtube.com/watch?v=qh6agIPJX9Q

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track