01:13

ON ĆE KUĆI, A MOJE SESTRE NEMA: Brat pokojne Jovane očajan, optuženi vozač ide kući s nanogicom (KURIR TV)

suđenje u nišu

ON ĆE KUĆI, A MOJE SESTRE NEMA: Brat pokojne Jovane očajan, optuženi vozač ide kući s nanogicom (KURIR TV)

Crna Hronika -

Mladen Gigić (20) koji je 21. novembra prošle godine oko 00.30 sati usmrtio arhitekticu Jovanu Petković (25) iz sela Žitorađa kod Vladičinog Hana, na raskrsnici na niškom Bulevaru Nemanjića, pušten je danas posle 10 meseci pritvora da kraj suđenja dočeka sa elektronskom nanogicom u kućnim uslovima.

To je predložio njegov advokat Milan Zelen, a zamenica tužioca kako je rekla, nije imala ništa protiv tako da će optuženi do kraja suđenja biti kod kuće.

Ovoj odluci se žestoko usprotivila porodica poginule Jovane koja najavljuje proteste u Nišu jer su nezadovoljni odlukom Višeg suda.

Jovana je te noći odvezla drugaricu, bila je na raskrsnici kada se uključilo zeleno svetlo na semaforu. Ona je krenula iz Ulice Pariske komune kada se Gigić svojim "golfom 5", sa 1,38 promila alkohola u krvi, zakucao u njen BMW. Ona je preminula u bolnici osam dana kasnije od brojnih povreda.

Gigić je ranije rekao: "Priznajem, kriv sam", kao i da mu je izuzetno žao što se ugasio jedan mladi život.

Miljan Petković, rođeni brat poginule Jovane kroz suze je danas propratio odluku da Gigić bude pušten uz nanogicu.

- Ova odluka suda podstiče i punoletne i maloletne osobe da se bahate na ulicama, da slobodno mogu da krše zakon i da se alkoholišu jer posle zločina dobićće kućnio pritvor i uživaće. Zato mislim da je ovo skandalozno i pozivam narod da otvori oči, da se podignu ljudi jer nikome ne bih poželeo da se nađe u ovakvoj situaciji, a ako se nekome to desi biće kasno. Znači dečko će da dobije kućni pritvor, uživaće... On ide kući, a moje sestre nema - rekao je Jovanin brat Miljan vidno potresen dok je pokušavao da suzdrži suze.

Živorad Bogdanović, advokat ožalošćene porodice, rekao je da ova odluka ide na ruku okrivljenom.

Pre donošenja odluke kratko je svedočio Ranđel Trajković, momak koji je bio u autu sa Gigićem te večeri. On je rekao da se pre tragedije Mladen žalio na kočnice. Svedočila je i psiholog Dragana Aranđelović koja je rekla da se Gigić nalazi u stanju kasne adolescencije i da se njegov mentalni sklop još uvek razvija.

Mladen Gigić se nalazi u pritvoru 10 meseci, a sledeće suđenje je zakazano za 30. septembar.

Kurir.rs/M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track