POSLE PUCNJAVE U NOVOM SADU: Potraga za Boćom zbog pokušaja ubistva Goranca
Potera Bogdanović, Meta Kovačević, Žrtva Uroš Stefanović, Foto: Kurir/S.S., MUP Srbije, Printscreen

Nalog tužilaštva

POSLE PUCNJAVE U NOVOM SADU: Potraga za Boćom zbog pokušaja ubistva Goranca

Crna Hronika -

Bivši policajac Dalibor Bogdanović sumnjiči se da je nalogodavac napada u kom je ubijen Uroš Stefanović, a ranjen Goran Kovačević

Policija je po nalogu tužilaštva raspisala potragu za policajcem Daliborom Bogdanovićem Boćom (44) zbog sumnje da je organizovao pokušaj likvidacije Gorana Kovačevića Goranca u četvrtak u Novom Sadu.

Krvavi obračun

- Bogdanović je, navodno, pokušao da ubije Kovačevića jer je sumnjao da on stoji iza nekoliko pokušaja njegove likvidacije. Poslednji put u zgradi u kojoj živi Bogdanović pronađena je eksplozivna naprava u aprilu ove godine. To je bio četvrti put da su pokušali da ga ubiju - navodi portal Novosti.rs.

Dalibor Bogdanović Boćo, Goran Kovačević Goranac, Uroš Stefanović
foto: MUP Srbije

Kako saznajemo, Bogdanović i Kovačević bilo su godinama dobri prijatelji i saradnici.

- Međutim, oni su s vremenom postali neprijatelji, a sve je kulminiralo poslednjim brutalnim napadom u kome je meta najverovatnije bio Goranac - kaže naš sagovornik. U pucnjavi u kojoj je ispaljeno 15 metaka ubijen je Gorančev prijatelj MMA borac Uroš Stojanović, dok je Goranac ranjen u ruku.

Posle ove likvidacije uhapšeno je 13 ljudi u spektakularnoj akciji policije, a pronađeni su i DNK tragovi u automobilu iz kog je izvršen napad. Tužilaštvo je saopštilo da je zajedničkim radom sa MUP rasvetljeno ubistvo i da se za neposrednim izvršiocima traga zbog krivičnog dela teško ubistvo, koje je kažnjivo kaznom zatvora od najmanje deset godina ili doživotnim zatvorom. Jedan od trojice izvršilaca za kojima se traga je Bogdanović.

Bliske veze

Dalibor Bogdanović je u MUP proveo 21 godinu, a 2017. je otišao u invalidsku penziju. Preživeo je nekoliko atentata, a u jednom je ostao bez noge. Zimus je uhapšen mladić koji je postavio bombu u liftu zgrade u kojoj Boća živi.

Goranac je osuđivan zbog šverca skanka na višegodišnju robiju, a interesantno je da se Bogdanoviću, kao i Kovačeviću, sudi za otmicu Gorana Cvijetića iz Budisave. Pred sudom se vodi postupak i protiv Nenada Stevića, Vladice Rakića i Božidara Bosnića zbog otmice Cvijetića, jer su sumnjali da je umešan u ubistvo fitnes instruktorke Teodore Kaćanski, inače Stevićeve devojke. Ona je 2016. upucana kada je parkirala auto, a sumnjalo se da je ubijena greškom i da je njen momak bio prava meta. Kako je Kurir pisao, Goranac je prisustvovao sahrani Stefanovića, a na desnoj ruci nosio je zavoj.

Kurir.rs/ E. K. Foto: Kurir/S.S.,privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track