LJILJANA NASMRT PRETUKLA DOBRICU LETVOM KOD RAČE ZBOG BEDE? Žalila se ranije da je muž bije! Pekar im davao hleb besplatno
Foto: Kurir/Bogdana Đusić

ubistvo

LJILJANA NASMRT PRETUKLA DOBRICU LETVOM KOD RAČE ZBOG BEDE? Žalila se ranije da je muž bije! Pekar im davao hleb besplatno

Crna Hronika -

Ljiljana P. (68) iz sela Sepci kod Rače uhapšena je prekjuče nakon što je letvom nasmrt pretukla nevenčanog muža Dobricu Milojevića (70) u porodičnoj kući.

U trenutku napada Dobrica je spavao, a supruga mu je sa nekoliko udaraca smrskala lobanju. Motiv se još istražuje, ali i meštani sela Sepci veruju da je i Ljiljani dojadio život u bedi i da je navodno krivila muža za težak život koji je s njim provela.

Žalila se i na batine

Ljubomir Rašić Buca, bivši sekretar Mesne zajednice Sepci, ispričao je da je Ljiljana samo četiri dana pre zločina izašla iz bolnice, gde se navodno lečila od korone.

Sepci, Rača, ubistvo
foto: Kurir/Bogdana Đusić

- Dobrica i Ljiljana su bili siromašni i živeli su od socijalne pomoći. Dobijali su od opštine oko četiri metra drva za ogrev i pomoć u hrani i raznim potrepštinama nekoliko puta godišnje. Lokalni pekar im je davao hleb besplatno... Imaju sina Dragana, koji sad ima 38 godina. On je mentalno bole- stan i odavno se nalazi u domu za psihički obolele u Tutinu - priča Rašić, i dodaje:

- Dobrica je bio miran i tih čovek... Početkom devedesetih je bio na ratištu. Poslednjih godina je bio bolestan, operisao je čir na želucu. Ljiljana je radila za nadnicu, bila je sitna žena, ali se borila da prežive. Komšije su joj davale nešto novca i namirnica. Ona se u nekoliko navrata žalila meštanima da je muž bije, ali nikad nije htela da ga prijavi policiji.

Na drugoj strani, Ljiljanin i Dobričin komšija kazao je da se ovaj bračni par isključivo svađao zbog nemaštine i teškog života.

- Ljiljana je dan pre nego što je digla ruku na muža kukala kako tri dana nisu imali šta da jedu. Živeli su ranije u jednoj kući koju je Centar za socijalni rad procenio kao neuslovnu, pa su pre desetak godina prešli u ovu, gde se desio zločin - ispričao je komšija.

Još jedan meštanin sela Sepci, Dragomir P. potvrdio je da su Ljiljana i Dobrica ceo život proveli u teškoj nemaštini.

01:31

MEŠTANI SELA SEPCI OTKRIVAJU DETALJE TRAGEDIJE KOD RAČE

- Bili su siromašni, ali ja nisam znao da su se svađali zbog oga. Nisam očekivao ovakvu tragediju zato što su mi oboje delovali kao mirni i pristojni ljudi... Strašno je ovo što se dogodilo, tako nešto se nikad nije desilo u našem selu - kazao je Dragomir, odmahujući glavom.

Tragovi krvi na jastuku

U trošnoj i neuslovnoj kući u kojoj je Dobrica ubijen zatečen je krevet na kom je bio jastuk sa tragovima krvi. Pored prozora je bila tepsija sa gibanicom, a na vratima je bila pokidana policijska traka.

Telo ubijenog Dobrice poslato je na obdukciju, nakon čega će biti sahranjen u Sepcima, o trošku opštine. Što se Ljiljane tiče, ona se posle zločina mirno predala policiji i određeno joj je zadržavanje do 48 sati, uz krivičnu prijavu za ubistvo.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track