NOVI OBRT U SLUČAJU UBISTVA NA ROĐENDANSKOJ ŽURCI: Tinejdžer (18) osumnjičen za smrt Alekse, od ponedeljka NA SLOBODI! VIDEO
Foto: Printscreen

Odbijen predlog za produženje pritvora

NOVI OBRT U SLUČAJU UBISTVA NA ROĐENDANSKOJ ŽURCI: Tinejdžer (18) osumnjičen za smrt Alekse, od ponedeljka NA SLOBODI! VIDEO

Crna Hronika -

Apelacioni sud u Nišu odbio je predlog Višeg javnog tužilaštva da se Aleksinčaninu Ognjenu P. (18), koji je uhapšen zbog sumnje da je 16. maja teško povredio Aleksu Stojmenovića na rođendanskoj žurci zbog čega je preminuo, produži pritvor, piše Telegraf.

- Mi smo danas dobili odluku Apelacionog suda kojom je odbijen naš predlog za produženje pritvora. Njemu po prethodnom rešenju, pritvor traje do 13. septembra - saopštila je zamenik VJT Nina Milenović.

Ona je istakla da se istraga protiv okrivljenog nastavlja. Ognjen je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo nanošenja teške telesne povrede sa smrtnim ishodom, odnosno da je dvadesetpetogodišnjaku na rođendanskom slavlju u jednoj aleksinačkoj kafani, zadao kobni udarac u vrat.

Da podsetimo Nacionalni centar za kriminalističku forenziku MUP Srbije je veštačenjem snimaka tuče iz aleksinačkog restorana "Oaza" potvrdio da je Aleksa Stojmenović (25) pao posle udarca u vrat, koji mu je zadao jedan od gostiju, ali da do kontakta između njega i Ognjena P. (18), osumnjičenog za smrt ovog mladog fudbalera, zapravo nije ni došlo.

U istom nalazu se navodi da je Ognjen P., koji je već 107 dana u pritvoru, zamahnuo desnom rukom prema Stojmenoviću, ali da do kontakta nije došlo. Nakon udarca predmetom, najverovatnije flašom zelene boje, Aleksa je posrnuo i pao. Po položaju tela osobe koja stoji iza njega sa leve strane utvrđeno je da mu je ona zadala udarac u vrat. Gost, koji je flašu držao desnom rukom udario je Aleksu u vrat sa leve strane, ispod potiljka - navodi se u zaključku veštaka.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track