Najnovije vesti

MAFIJAŠKA PORODICA: Belivukovi vojnici su braća, paše, kumovi, bračni drugovi, ali i drugovi iz detinjstva i zatvora!
Foto: Kurir, MUP RS, Privatna Arhiva

Kriminalna grupa

MAFIJAŠKA PORODICA: Belivukovi vojnici su braća, paše, kumovi, bračni drugovi, ali i drugovi iz detinjstva i zatvora!

Crna Hronika

Vođa najmonstruoznije kriminalne grupe u regionu oko sebe je imao poveći broj saradnika, a neki od njih bili su i u rodbinskim vezama

Veljko Belivuk i Marko Miljković, označeni kao vođe najmonstruoznije kriminalne grupe u regionu, oko sebe su imali poveći krug saradnika, s kojima su, kako ih tužilaštvo tereti, činili krivična dela, a neki od pohapšenih pripadnika klana su i u rodbinskim vezama!

Tako su se na spisku optuženih našli muž i žena, ali i rođena braća, kumovi, pašenozi, prijatelji iz detinjstva, ali i iz zatvora i sa navijačke tribine.

Unutrašnja struktura

- Brat bi za brata ubio, kum čuva leđa kumu, muž i žena se zaklinju na večnu ljubav i u dobru i u zlu, a baš ovako izgleda i unutrašnja struktura klana, čiji su se vojnici našli iza rešetaka 4. februara - kaže naš izvor i objašnjava kako je Veljko Belivuk okupio surovu ekipu.

- Nakon ubistva Aleksandra Stankovića 2016, vođe Partizanove navijačke grupe Janjičari, Belivuk je preuzeo južnu tribinu i kriminalne poslove. Oko sebe je okupio ljude od poverenja. Mnoge od njih upoznao je upravo na tribini, ali u međuvremenu se zbližio i sa ljudima koji nisu imali veze s navijačima. Jedan od njih je i Marko Miljković iz Koteža, koji mu je postao desna ruka. Miljkovića poslovi u vezi s tribinom, na koju ga je doveo Velja Nevolja, nisu preterano zanimali - kaže sagovornik:

miljković i belivuk
miljković i belivukfoto: MUP Srbije

- Miljković je potom u klan doveo braću Budimir, Miloša i Marka, koje poznaje od detinjstva, pošto su odrasli zajedno u Kotežu, a živeli su kuća do kuće. Miljković je u klan navodno doveo i svog kuma Nikolu Spasojevića, koji je takođe iza rešetaka. Kako dalje dodaje, u klanu su bili i pašenozi Nemanja Đurić i Nikola Stefanović.

- Njih dvojica su oženjeni dvema rođenim sestrama - dodaje sagovornik. Pojedini članovi klana upoznali su se na robiji. Tako je Bojan Hrvatin, koji se kandidovao za svedoka-saradnika, istražiteljima ispričao da je u sve ušao preko Miloša Budimira.

- Upoznali su se u zatvoru. Hrvatin je robijao za ubistvo, a Budimir za drogu. Kada je Hrvatin izašao na slobodu 2020, Budimir ga je spojio s Nevoljom i Miljkovićem - dodaje izvor i podseća da je i Hrvatin, kao i Veljko Belivuk, svojevremeno bio navijač FK Rad.

Auto-mehaničar u grupi

Među optuženima je i bračni par iz Loznice - Vlado Georgiev, koji se ranije zvao Dragan Sekulić, i Slađana Sekulić.

belivuk i sekulići
belivuk i sekulićifoto: Dado Đilas, Stefan Stojanović MONDO

- Ovaj bivši policajac iz Loznice pre nekoliko godina je upoznao Veljka Belivuka i s njim navodno ušao u posao s butikom na stadionu Partizan, ali i podrumom pića u Loznici. Sumnja se da se Slađana našla u ovoj priči zahvaljujući svom mužu. Njih dvoje su se s Belivukom i njegovom ženom Bojanom porodično posećivali i družili - kaže izvor.

Interesantno je i da je Belivuk u kriminalne poslove uveo svog auto-mehaničara, kome je navodno poverio da u svojoj garaži krije i pakuje kokain.

Sigurna baza

Geto na Zvezdari

zvezdara
zvezdarafoto: Ana Paunković

Da su pripadnici klana Veljka Belivuka delovali kao velika mafijaška porodica, svedoči i to što su brojni pripadnici klana živeli u istoj zgradi u Beogradu, praktično kao u getu.

- U zgradi na Zvezdari pored Belivuka stanove su imali Vlade Draganić, koji je inače i vlasnik kuće u Ritopeku, Miloš Budimir i Nikola Stefanović. Pored njih, tu su živeli i Boris Karapandžić, Milovan Tadić - podseća sagovornik:

- Zgrada ima kamere, obezbeđenje, i u tom smislu im je verovatno bilo lako da kontrolišu posetioce.

Kurir.rs - Ekipa Kurira

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track