Najnovije vesti

SRBI KOJI SU U ITALIJI DOBILI NAJVEĆE KAZNE: Igor Srbin ubio dvojicu, Krstić pastorku tukao kaišem i čupao joj kosu!
Foto: Printscreen Youtube/ LaComarcaTeVe

robija

SRBI KOJI SU U ITALIJI DOBILI NAJVEĆE KAZNE: Igor Srbin ubio dvojicu, Krstić pastorku tukao kaišem i čupao joj kosu!

Crna Hronika

Ivan Rudić nije prvi naš državljanin koji je u Italiji osuđen na doživotnu robiju, jer je ista kazna izrečena i Igoru Vaclaviću, kao i Toniju Krstiću. Da podsetimo, Rudić je na maksimalnu kaznu osuđen zbog ubistva prijatelja, koga je tukao do smrti, pa bacio sa litice.

- Zanima nas obrazloženje presude, ali svakako ćemo se žaliti - rekli su Srbinovi advokati.

Vaclavić

Ubio baristu i čuvara šume

Ista presuda izrečena je 2019. godine i Igoru Vaclaviću, nekada najpoznatijem beguncu, zbog dva ubistva u Italiji. Vaclavić je, da podsetimo, u proleće 2017. godine u regiji Ferare i Bolonje ubio čuvara šume Valerija Verija i vlasnika bara Davida Fabrija.

najpoznatiji begunac
najpoznatiji begunac foto: EPA-EFE/Antonio García

- Vaclaviću je suđeno u odsustvu, pošto je on krajem 2017. godine uhapšen u Španiji gde je usmrtio troje, a ranio dvoje ljudi. On je tokom suđenja preko video-linka saopštio sudu u Bolonji da je pucao na svoje dve italijanske žrtve "jer su oni za mene bili policajci i morao sam da ih oborim" - preneli su mediji. Igor Vaclavić, međutim, i dalje se nalazi u španskom pritvoru, a u ovoj državi mu se sudi za zločine počinjene na njihovoj teritoriji.

Krstić

Monstrum iz Rima

Toni Krstić (33), poreklom iz Srbije, osuđen je prošle godine u Rimu na doživotnu robiju zbog ubistva pastorke Samante (3) u aprilu 2016. Njemu se sudilo jer je nesrećnu devojčicu tukao do smrti sušilicom za veš, mokrim kaišem, cipelama, šutirao, šamarao i čupao joj kosu iz korena. Osim Krstića, osuđena je i devojčicina majka na 12 godina robije jer nije pružila pomoć detetu.

- Krstić se žalio sudu i tvrdio da je Samantu ubila njena majka, ali je Apelacioni sud odbacio žalbu i potvrdio mu presudu - preneli su mediji.

Kurir.rs/ J.I.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja