"PANTER" NEDAVNO UHAPŠEN NA KANARIMA ZBOG KOKAINA: Učestvovao u krađi po kojoj su i dobili ime, a robijao i u Francuskoj!
Foto: Policia nacional

od dijamanata do droge

"PANTER" NEDAVNO UHAPŠEN NA KANARIMA ZBOG KOKAINA: Učestvovao u krađi po kojoj su i dobili ime, a robijao i u Francuskoj!

Crna Hronika -

Dvojica srpskih "pink pantera" osuđena su ukupno na 20 godina robije pred Austrijskim sudom zbog krađa u Tirolu, ali i drugim evropskim zemljama.

Pripadnici ove bande poznati su kao uglavnom nenasilni, ali neki od njih, tokom godina, prišli su drugim kriminalnim grupama i počeli da se bave narko-kriminalom.

Ime jednog od najpoznatijih "pantera" pominjalo se pre nešto više od mesec dana, a reč je o Predragu Peđi Vujoševiću, zvanom Marko, koji je uhapšen na Kanarima, zbog šverca gotovo pola tone kokaina za "škaljarce".

Kako piše španski El Pais, Vujoševiću, koga tamošnji mediji nazivaju bivšim vođom "pink pantera", lisice na ruke stavljene su dok je čuvao kokain. Da podsetimo, četvorica pripadnika "škaljarskog klana" uhapšena su na Kanarskim ostrvima zbog sumnje da su organizovala šverc kokaina iz Južne Amerike koji su kasnije distribuirali lokalnim bandama.

kokain zaplenjen tokom hapšenja Vujoševića
kokain zaplenjen tokom hapšenja Vujoševićafoto: Policia nacional

- Među četvoricom uhapšenih "škaljaraca" nalazi se Predrag Vujošević zvani Marko, bivši vođa "pantera", specijalizovan za krađe nakita. Vujošević se "škaljarcima" pridružio nakon što je izašao sa robije u Francuskoj, gde je služio kaznu za razbojništvo.

- Vujošević je uhapšen u luksuznom stambenom kompleksu u kome je čuvao drogu, a pokušao je da pobegne policajcima - navodi portal.

Ime Predraga Vujoševića pominjalo se i u pljački juvelirnice "Graf" u Velikoj Britaniji, posle koje je ova međunarodna banda kradljivaca dijamanata i dobila ime. Naime, luksuzni nakit, ukraden tom prilikom, pronađen je u kutijici kreme, baš kao u filmu "Pink panter". Policija je posle toga, bandu sastavljenu uglavnom od Balkanaca, ovako i prozvala.

Kurir.rs/ J.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track