KALINIĆ KAŽNJEN ZBOG HAOSA U ZABELI: Nekadašnji član zemunskog klana odgurnuo čuvara, a potom odbio da obuče ZATVORSKU UNIFORMU
Foto: Privatna arhiva

epilog

KALINIĆ KAŽNJEN ZBOG HAOSA U ZABELI: Nekadašnji član zemunskog klana odgurnuo čuvara, a potom odbio da obuče ZATVORSKU UNIFORMU

Crna Hronika -

Treći disciplinski postupak protiv Sretka Kalinića (47), pripadnika ozloglašenog zemunskog klana koji služi dugogodišnju zatvorsku kaznu u Zabeli kod Požarevca, takođe je okončan izricanjem mere i to zabranom primanja paketa na tri meseca.

Postupak, treći u poslednjih godinu dana, pokrenut je posle suđenja pripadniku zemunskog klana Milošu Simoviću za pokušaj ubistva Kalinića u Zagrebu 2010. godine. Kalinić je pred polazak za Beograd na suđenje odbio da obuče zatvorsku uniformu koju su mu doneli. Oblačili su ga, kako je rekao tokom pretresa, "na silu kao dete", a doneli su mu "tuđu uniformu" od koje će se ponovo "sav osuti". To njegovo odbijanje bilo je okvalifikovano kao "odbijanje izvršenja zakonitog naloga ovlašćenog lica usled čega je nastupila ili mogla nastupiti teža štetna posledica".

Zbog drugog disciplinskog postupka, podsetimo, Kalinićev advokat je još u januaru uložio žalbu Ustavnom sudu nakon što je odluku Disciplinske komisije KPZ Požarevac potvrdio sudija Višeg suda u Požarevcu. Njen epilog bi mogao biti poznat sledeće godine.

Kalinić je prema odluci komisije pokušao da pobegne 6. septembra 2020. godine u 12.33 sati, kad se vraćao sa porodične posete ka Sedmom paviljonu gde boravi, tako što se otrgao čuvaru koji ga je držao za nadlakticu i krenuo da trči ka kapiji paviljona.

(Kurir.rs/Objektiv)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track