TUGA! FRULAŠ UMRO NA SCENI OD SRČANOG UDARA! OČAJNA BAKA: Odgajila sam ga jer mu je majka umrla, a sad ga više nema
Foto: Kurir/ Jovan Slepčević

Očaj

TUGA! FRULAŠ UMRO NA SCENI OD SRČANOG UDARA! OČAJNA BAKA: Odgajila sam ga jer mu je majka umrla, a sad ga više nema

Crna Hronika -

Veljko Ratković (21), član KUD Kraljevačka riznica, srušio se na bini tokom izvođenja tačke na Kupusijadi u Mrčajevcima

Veljko Ratković (21), član Kulturno-umetničkog društva Kraljevačka riznica, koji se preksinoć srušio na bini na manifestaciji Kupusijada u Mrčajevcima, preminuo je od srčanog udara, saznaje Kurir.

Očevici nemilog događaja kažu da je muzičar odjednom pao na pod scene.

Bio uzoran

- Bili smo u publici i pratili koncert kada je mladić koji je svirao frulu pao preko mikrofona. Hitna pomoć je odmah došla, reanimirali su ga nekoliko puta, lekari su najpre mislili da je imao epi-napad - kaže za Kurir Ivan Gudić, direktor KUD Kraljevačka riznica.

- Veljku je majka preminula i odgajila ga je baka, koja je vest o smrti unuka veoma teško podnela. Veljko je bio divan i uzoran, odličan muzičar i godinama je član našeg KUD. Po završetku srednje škole ređe je dolazio na probe, jer je već znao naš kompletan repertoar, ali odazivao se na svaki poziv za nastup, kao i sada za Kupusijadu - priča Gudić, dodajući da je ansambl iz Kraljeva na Kupusijadi imao 50 učesnika i da niko od njih nije primetio da se s Veljkom dešava nešto neobično, niti da se oseća loše.

U domu preminulog Ratkovića u Kraljevu juče je vladala tuga. Njegova baka Ljiljana kaže da prolazi kroz teške trenutke.

nesrećna baka sa slikom unuka
nesrećna baka sa slikom unukafoto: Kurir/ Jovan Slepčević

- Sa sedam godina ostao je bez majke i 15 godina sam mu bila staratelj. Bio je dobar, đak vukovac u osnovnoj školi, a kasnije dobar učenik Elektro-saobraćajno-tehničke škole. Preveliki je ovo gubitak za mene, a tugu ne mogu rečima da izrazim - u suzama za Kurir kaže baka i dodaje da Veljkov otac ne živi s njima, ali da su otac i sin redovno bili u kontaktu.

- Hranila sam ga i odgajila, a sad ga više nema. Bio je sav razdragan, vedar mladić, voleo je sport, košarku. Završio je školu za kompjutere i pokušao da upiše i fakultet, ali nije dospeo do budžeta, pa je radio nekoliko poslova, od građevine do benzinske pumpe. Voleo je da svira, najpre u muzičkoj školi, a potom i u KUD - dodaje Ljiljana.

Naložena obdukcija

I komšije iz zgrade u kojoj je mladić živeo imaju samo reči hvale za njega. - Prekjuče sam razgovarao s njim, u komšiluku se uvek čulo kad bi muzicirao. Osim frule, mislim da je svirao i flautu ili klarinet - rekao je komšija.

Tačan uzrok smrti mladića još nije poznat, a Više tužilaštvo u Čačku će sprovesti istragu.

- U izveštaju lekara Hitne pomoći stoji da je uzrok smrti infarkt. Naložena je obdukcija, koja bi trebalo da utvrdi tačan uzrok - rekli su u tužilaštvu.

Svi u šoku

Imali smo planove

M. I., stariji učesnik KUD i član folklorne sekcije, kaže da su u subotu imali divan nastup na Kupusijadi.

- Imali smo i dogovor da nakon njega svi zajedno odemo na večeru, da probamo kuvani kupus. Veljko je takođe trebalo da ide s nama. Mlađi članovi su imali u planu da se ne vraćaju s nama u Kraljevo, već da ostanu i provesele se na Kupusijadi, mislim da je i Veljko trebalo da bude u toj ekipi. Svi smo u šoku - rekao nam je M. I.

Kurir.rs - D. Čeković - J. Slijepčević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track