PRIJEPOLJAC GAZIO PO GLAVI PUTNIKA U AUTOBUSU LASTE U NEMAČKOJ! Napao mladića (20), devojku udario u glavu, pa klicao Alahu!
Foto: screenshot bild.de

ŠTA SE DEŠAVALO U AUTOBUSU

PRIJEPOLJAC GAZIO PO GLAVI PUTNIKA U AUTOBUSU LASTE U NEMAČKOJ! Napao mladića (20), devojku udario u glavu, pa klicao Alahu!

Crna Hronika -

Fahrudin K. (30) vikao u toku vožnje "Lastom" da mu je Alah rekao da napadne putnike i pretio da će sve pobiti, pa nasrnuo na mladića i devojku

Fahrudin K. (30) iz okoline Prijepolja juče se na saslušanju u nemačkom tužilaštvu branio ćutanjem, pošto je uhapšen posle talačke krize koju je, kako se sumnja, preksinoć izazvao u autobusu prevoznika "Lasta", koji je iz Dortmunda išao za Beograd.

Državljanin Srbije, podsetimo, uhapšen je nakon drame na auto-putu između Hilpoltštajna i Gredinga u Nemačkoj. Kako su preneli nemački mediji, sumnja se da je on iz čista mira napao mladića i devojku, koji su bili putnici u autobusu, pretio im da će ih sve pobiti, pominjući Alaha. Potom je, kako navode, puna četiri sata bio u autobusu sa trojicom vozača, dok specijalci nisu upali i stavili mu lisice.

Lasta, autobus, F.K.
foto: screenshot bild.de, Printscreen/Facebook

Spavao na sedištu

- U "Lastinom" autobusu koji je išao za Beograd bilo je 11 putnika i trojica vozača, a svi su naši državljani. Osumnjičeni, koji je takođe bio putnik, prvo je napao mladića (20) koji je sedeo ispred njega - prenose lokalni mediji.

- Odjednom je pobesneo. Uhvatio je dečka koji je spavao na svom sedištu za majicu i bacio ga na pod. Bukvalno ga je gazio po glavi i udarao pesnicama. Autobus je bio u pokretu, a svi su se uplašili i poskakali sa sedišta. Devojka (24) koja je sedela pored napadnutog mladića pokušala je da odvoji nasilnika od njega, ali ju je on udario pesnicom u lice.

autobus, Lasta
foto: screenshot bild.de

Nemački mediji prenose i da je Fahrudin K. vikao da ima pištolj i da će ih sve pobiti, kao i da je dobio poruku od Alaha, zbog čega se u prvi mah sumnjalo da je reč o terorističkom napadu.

- Govorio je da mu je Alah rekao da mora da napadne putnike jer će, u suprotnom, on biti napadnut - prenose mediji i dodaju da je vozač zaustavio autobus.

- Putnici su uspeli da izađu i pozovu pomoć, a vozači su ostali u vozilu sa Fahrudinom. Satima su bili unutra, a još nije razjašnjeno da li su bili taoci ili su pokušavali da smire pobesnelog putnika - kaže izvor.

autobus, Lasta
foto: screenshot bild.de

Nije verski fanatik

Povređenima je pružena lekarska pomoć, a trojica vozača juče su krenula put Srbije.

- Čekamo zvaničan izveštaj od nemačke policije. Sve je u najboljem redu. Mi ne znamo šta se tačno dogodilo, moramo da obavimo razgovor s vozačima - rekao je za Kurir Vladan Savić, direktor preduzeća "Lasta", dok nemački mediji navode da se Fahrudin K. za sada sumnjiči za pokušaj ubistva, kao i da će najverovatnije biti upućen na psihijatriju. Poznanici uhapšenog kažu da on sa porodicom živi u Nemačkoj i da, koliko znaju, nije verski fanatik, niti vehabija.

- Za svojih 30 godina nije kročio u džamiju, niti je religiozan i svi su potpuno zbunjeni zbog toga što je pominjao Alaha - kaže izvor i dodaje da veruju da je Fahrudina neko isprovocirao tokom vožnje ili da se psihički loše osetio.

Prijatelji

Hapšen zbog krađa i voli da se kocka

Prijatelji Fahrudina K. kažu da je imao problema s kockom i da je ranije privođen zbog krađe.

- Bio je strastveni kockar i trošio je novac po kladionicama. Tokom boravka u Prijepolju često je bio po kockarnicama, gde je ostajao i dužan - kažu njegovi prijatelji:

- Letos je otišao u Ofenbah kako bi radio na građevini, a ranijih godina je odlazio u Nemačku na rad na po nekoliko meseci, pa se vraćao u Prijepolje. Pre odlaska u inostranstvo radio je kao konobar.

Identičan napad na istoj liniji

Isekao vozača dok je spavao

Ovo je drugi napad pomahnitalog putnika u "Lastinom" autobusu u poslednjih šest meseci. Podsetimo, u martu je, takođe u Nemačkoj, napadnut vozač, kada je na njega nasrnuo putnik i povredio ga nožem.

- Taj incident se desio u autobusu koji saobraća na istoj liniji. Tada je muškarac poreklom iz Hrvatske, nastanjen u Odžacima, posekao po ruci i stomaku jednog od dvojice vozača, koji je spavao. Napadač je rekao da je navodno dobio poruku na telefon u kojoj je pisalo "on ili autobus" - podseća izvor.

(Kurir.rs / J. Ivić - B. Travica)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track