HRABRA RADNICA SPREČILA PLJAČKU MENJAČNICE U JAGODINI: Drski razbojnik uhapšen, kamere ga snimale kako SKIDA MASKU dok beži
Foto: Ana Paunković

krivična prijava

HRABRA RADNICA SPREČILA PLJAČKU MENJAČNICE U JAGODINI: Drski razbojnik uhapšen, kamere ga snimale kako SKIDA MASKU dok beži

Crna Hronika -

Policija u Jagodini brzom i organizovanom akcijom za maltene jedan sat identifikovala je i uhapsila B.N. (44) iz okoline Ćuprije koji je pokušao da opljačka menjačnicu u centru grada.

- Drsko je ušao u po bela dana u menjačnicu nedaleko od centra grada. Bio je maskiran i računao je da ga tako neće prepoznati. Nije bio naoružan, ali je drsko pretio radnici u menjačnici da će je pretući ako mu ne preda pazar. Radnica je srećom ostala pribrana i odbila je da posluša razbojnika. B.N. je ponovio pretnju nekoliko puta sve vreme pokušavajući da uđe u pult, ali radnica je iskoristila njegovo oklevanje i uključila alarm. Odjek alarma je bio signal razbojniku da beži pa je pobegao bez plena - kaže izvor iz istrage.

Policija je munjevito regovala na prijavu pokušaja razbojništva. Koristeći zaštitne kamere sa menjačnice i okolnih objekata brzo je odredila put kojim se razbojnik kretao. Na osnovu operativnog radi i ranijih saznanja na snimcima gde se videlo kako usput skida masku brzo su identifikovali osumnjičenog B.N. iz sela Jovac kod Ćuprije.

Osumnjičeni im je bio poznat po ranijim krivičnim delima pa su mu lakše ušli u trag. Uhapšen je pre nego što je uspeo da pobegne iz grada.

Odmah mu je određeno zadržavanje do 48 sati, a potom će uz krivičnu prijavu za razbojništvo u pokušaju biti priveden nadležnom tužiocu.

(Kurir.rs/D.D.I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track