ON JE JEDAN OD RETKIH PREŽIVELIH IZ ČITULJE, OVAKO JE RUTOVIĆ GOVORIO: Šef mafije mi sredi sastanak, ne moram 3 reči da kažem
Foto: Dragan Kadić

KONTROVERZNI BIZNISMEN

ON JE JEDAN OD RETKIH PREŽIVELIH IZ ČITULJE, OVAKO JE RUTOVIĆ GOVORIO: Šef mafije mi sredi sastanak, ne moram 3 reči da kažem

Crna Hronika -

Kontroverzni biznismen, Željko Rutović, koji je osuđen na kaznu od 2 godine i 4 meseca, pušten je juče po nalogu Višeg suda iz zatvora gde se nalazio u pritvoru, jedan je od retkih preživelih iz dokumentarnog filma "Vidimo se u čitulji".

Inače, on je u filmu prikazao kao kao tridesetogodišnjak koji je bez dlake na jeziku govorio o svojoj burnoj kriminalnoj prošlosti, ali i kao jedan od retkih kontroverznih biznismena sa ovog podneblja koji se upustio u poslove sa ukrajinskom mafijom.

Još u to vreme posedovao je više restorana i lokala u Beogradu, kao i nekoliko kazina u Sočiju, ali i fabrike za poker-aparate.

U filmu je ovako opisao svoj odnos sa Ukrajincima:

"Jedan deo Sočija, Adler, drže Jermeni, drugi deo drže Gruzini, i svi su kao braća. Sve što kažu učine, i više nego što kažu, veruj mi. Meni se dešava, recimo, kada sam u nekom hotelu, da me oni svako jutro zovu. Recimo, taj Griša, taj vođa te mafije tamo, to je čovek od nekih svojih 50 godina. Zovne me svako jutro i kaže: 'Željko, dođi, sredio sam ti sastanak sa načelnikom aerodroma.' Ja dođem tamo, on je sve pripremio, ne moram tri reči da kažem, veruj mi, sve je završeno."

- Za Rutovića kažu da je bio najinteligentniji iz te ekipe devedesetih i zato je danas živ i zdrav.... - navedeno je između ostalog na Fejsbuk stranici Legende devedesetih.

Željko Rutović
foto: Facebook Printscreen

O organizovanom kriminalu, koji devedesetih godina u formi koju danas poznajemo nije postojao, Rutović je imao da kaže sledeće:

- Kod njih je sve potpuno drugačije. Tamo, od onoga klošara na ulici do gradonačelnika tog grada, do predsednika opštine, šta ja znam, do najjačih ljudi, i do načelnika policije, svakom se zna njegov deo zarade i svi rade u jednom sklopu, zajedno - rekao je Rutović.

Željko Rutović, koji je jedan od retkih preživelih aktera poznatog dokumentarnog filma "Vidimo se u čitulji", poslat je juna ove godine na izdržavanje kazne u zatvor "Zabela" u Požarevcu, zbog ranjavanja biznismena Predraga Rankovića Peconija.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track