Najnovije vesti

ZAKAZANO SUĐENJE VOZAČU UBICI SA KARABURME: Lazar pregazio oca i dvoje dece i pobegao sa MESTA NESREĆE
Foto: Printscreen Facebook

prvi osnovni sud

ZAKAZANO SUĐENJE VOZAČU UBICI SA KARABURME: Lazar pregazio oca i dvoje dece i pobegao sa MESTA NESREĆE

Crna Hronika

Prvi osnovni sud u Beogradu zakazao je početak suđenja Lazaru Galiću (38) povodom optužbi da je 18. jula uveče na Karaburmi svojim automobilom udario dvoje dece od pet i devet godina na pešačkom prelazu nakon čega je pobegao.

Suđenje je zakazano za 8. oktobar u 10 sati, prenosi RTS saznanja Tanjuga.

Galić će na suđenje biti doveden iz pritvora koji mu je produžen prošle sedmice na predlog tužilaštva i to zbog opasnosti od bekstva i da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo.

Na saslušanju pred tužiocem branio se ćutanjem, a ponovo će dobiti priliku da iznese odbranu na početku suđenja.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom od suda traži da ga osudi na jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora zbog krivičnih dela - teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi i meru bezbednosti Zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina.

lazar g., Saobraćajna Nesreća, Pregažen Pešak
foto: Nikola Andjic, Privatna Arhiva

Ovaj predmet je letos bio u živi javnosti jer Galiću prvobitno nije bio određen pritvor pošto je sudija za prethodni postupak odbio takav predlog tužilaštva.

Međutim, krivično vanpretresno veće suda je usvojilo žalbu tužilaštva i odredilo mu pritvor zbog opasnosti od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo.

Zbog prvobitnog puštanja na slobodu građani su organizovali proteste na Karaburmi, a ministraka pravde Maja Popović je krajem jula inicirala disciplinski postupak pred Visokim savetom sudstva protiv sudije za prethodni postupak koja je odbila da mu odredi pritvor.

Galić je napustio mesto nesreće, nije se ni prijavio kasnije, već ga je pronašla policija, a nema ni prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije jer mu je adresa prebivališta pasivizirana.

Više puta je bio osuđivan i to dva puta zbog izvršenja saobraćajnih krivičnih dela.

Tereti se da je 18. jula oko 20.15 sati upravljajući putničkim vozilom u Marijane Gregoran na Karaburmi izazvao saobraćajnu nezgodu tako što je vozilom udario i oborio tri pešaka koji su kolovoz ulice prelazili na obeleženom pešačkom prelazu, a zatim je napustio mesto nesreće ostavljajući bez pomoći lica čije je povrede prouzrokovao.

U nezgodi su Stefan B. (10.) i Luka B. (5) koji su prelazila ulicu u pratnji oca zadobila teške telesne povrede, a stariji dečak je od povreda preminuo u bolnici 22. jula.

Otac M. B. zadobio je lake telesne povrede.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja