Najnovije vesti

GREŠKA KOJA JE ODVELA POLICIJU DO KLANA VELJE NEVOLJE: Sledi proširenje istrage za ubistva Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića
Foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas

kriminalni klan

GREŠKA KOJA JE ODVELA POLICIJU DO KLANA VELJE NEVOLJE: Sledi proširenje istrage za ubistva Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića

Crna Hronika

Za ubistva Gorana Mihajlovića (22) i Nikole Mitića (33), čiji je nestanak prijavljen, kako smo nezvanično saznali, do kraja ove nedelje biće proširena istraga protiv Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, i njegove kriminalne grupe. Tužilaštvo za organizovani kriminal u saradnji sa pripadnicima MUP Srbije i BIA, navodno, prikupilo je dokaze za osnovanu sumnju da su dvojicu mladića, namamili i ubili pripadnici Belivukovog klana.

- Tokom istrage došli smo do informacija da su i jedan i drugi mladić namaljeni, oteti i ubijeni. U slučaju Mihajlović kamere su zabeležile sva Goranova kretanja, ali i grupe Veljka Belivuka. Nađeni su automobili koji su korišćeni u zločinu, ali i DNK-a koji ih povezuju za zločin. Veštače se telefoni iz grupe Veljka Belivuka koji mogu biti od koristi prilikom dokazivanja zločina - objašnjava naš izvor blizak celom slučaju.

Lazar Vukićević, Velja Nevolja, Marko Miljković, Nikola Mitić
foto: Nestali Srbija, MUP Srbije, Privatna Arhiva

Podsećanja radi, Mihajlović je nestao u aprilu 2019., a Mitić koji je bio prijatelj ubijenog Lazara Vukićevića, u avgustu prošle godine. On je 10. avgusta prošle godine krenuo od kuće u grad kako bi se našao sa sestrom, ali mu se izgubio svaki trag. U momentu nestanka, kako je prijavljeno, Mitić je na sebi imao tamnu majicu kratkih rukava, teget šorts i bele patike.

- Otmica Mitića pala je gotovo u zapećak zbog nestanka Gorana Veličkovića Goksija koje se dogodilo u samo nekoliko dana razmaka. Veličković je nestao 3. avgusta, samo nedelju dana ranije. Istraga protiv Belivuka, Miljkovića i još nekoliko njihovih najbližih saradnika biće proširena i za ubistvo Gorana Mihajlovića iz Resnika koji je nestao 1. aprila 2019. godine. Mihajlovića je, kako se tada pretpostavljalo, u smrtonosnu zamku uvukao Filip G. iz Berana. Njegov automobil “porše”, policija je našla 12. aprila u Novom Beogradu na parkingu zgrade u kojoj je stanovao Darko Elez, ali i sestra Filipa G. U vozilu su nađeni pištolj, pasoš i lična karta na ime Gorana Mihajlovića. Policija je sa okolnih zgrada u Resniku i Novom Beogradu, uzela snimke nadzornih kamera koji su pomogli da se rekonstruiše kretanje Mihajlovića kobnog dana - objašnjava nađ izvor.

Grupa Veljka Belivuka optužena je za likvidacije Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje. Na ovaj spisak biće dodata i ubistva Mitića i Mihajlovića. Tužilaštvo za organizovani kriminal, MUP Srbije i BIA nastavljaju da prikupljaju dokaze za još neke likvidacije za koje se pretpostavlja da su ih počinili pripadnici ove grupe.

Istraga protiv zločina za koje se sumnja da ih je počinila ova kriminalna grupa se nastavlja. TOK, MUP Srbije i BIA nastavljaju da prikupljaju dokaze za još neke likvidacije, osim ovih sedam. Pored sumnji da su ubili Mitića i Mihajlovića, ova kriminalna grupa je optužena i za smaknuća Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje.

Veljko Belivuk, Velja Nevolja
foto: Stefan Stojanović MONDO

Optužnica protiv klana Veljka Belivuka čeka potvrdu. Međutim, ona ne može biti dopunjena novim ubistvama koja se stavljaju na teret klanu.

- Sva nova ubistva za koje budu prikupljeni dokazi biće u drugoj optižnici. Možda u nekom trenutku dođe do objedinjavanja postupka. Sada je u interesu svih nadležnih da se otkriju svi zločini i nađu neoborivi dokazi za Velju Nevolju i njegov klan - dodaje naš izvor.

UBISTVA U ATINI

Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić sastao se u pre dve nedelje sa predstavnicima grčke policije koji rade na rasvetljavanju ubistava vođe škaljarskog klana Igora Dedovića (43) i njegovog bliskog saradnika Stevana Stamatovića (43), kako bi razmenili dokaze i saznanja o zločinu iz januara 2020. godine.

Zbog svega prikupljenog u toku je predistražni postupak za ova dva ubistva koja se stavljaju na teret upravo klanu Veljka Belivuka. Zanimljivo je i to da je u trenutku likvidacija Velja Nevolja bio u Atini.

- Očekujemo pokretanje nove istrage jer smo došli do novih dokaza koji upravo terete Veljka Belivuka i njegovu grupu za ubistvo vođe škaljarskog klana Igora Dedovića i njegovog najbližeg saradnika Stevana Stamatovića. U trenutku zločina u Atini je tog januara 2020. godine upravo bio Velja Nevolja. Za Belivukov boravak u Grčkoj saznalo se tek nedavno, kada je protiv njega i njegove grupe pokrenuta opsežna istraga, koja je rezultirala hapšenjem 4. februara. ove godine - objašnjava naš sagovornik blizak istrazi.

Inače, ukoliko se dokaže veza klana Veljka Belivuka sa dvostrukim ubistvom u Atini ovoj grupi na teret će se staviti ukupno sedam zločina.

- Sumnja se da su Dedović i Stamatović ubijeni po nalogu Radoja Zvicera. Nađena je komunikacija na “skaju” iz koje se vidi da je Miljković besan, jer smatra da “sve rade” on i Belivuk, a da veći deo kolača uzima Zvicer. Miljković je u nekoliko navrata govorio Veljku da ih Zvicer “malo plaća” - dodaje naš izvor blizak slučaju.

Hit tvit, Velja Nevolja
foto: Printscreen

Prema našim informacijama, Belivuk i Miljković su nakon dva ubistva u Atini dobili nalog da organizuju novu likvidaciju nekoliko meseci kasnije, i to na Krfu. Tada su ubijeni Baranin Alan Kožar i Damir Hadžić iz Užica. Oni su isto važili za bezbednosno interesantne osobe, bliske “škaljarcima” i Filipu Koraću.

- Preko aplikacije “skaj” Miljković ponovo u nekoliko navrata govori Belivuku protiv Zvicera. Žali se da im dodeljuje najprljavije poslove, a da im daje daleko manje para nego što zaslužuju. S druge strane Belivuk i Miljković su govorili svojima da Zvicera ne bi ni bilo da nije njih, da su im oni “najverniji i najbolji vojnici” i da za sve zločine uvek moraju da organizuju “svoje ljude”, jer su “Crnogorci nesposobni”.

- U jednoj poruci, koju šalje Veljko Belivuk iz Crne Gore, saradnicima u Ritopeku, kaže: “Evo, deremo ove glupe Crnogorce”.

Podsećanja radi, Dedović i Stamatović ubijeni su u nedelju, 19. januara 2020. godine oko 18.30 sati po podne u restoranu “Voskopula”.

(Kurir.rs/Blic, J.Paunović)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track