PAKETE S KOKAINOM OZNAČAVALI SA JAGUAR I BOTEGA: Pokušali da istaknu kvalitet droge koju su prodavali!
Foto: MUP Srbije

akcija musala

PAKETE S KOKAINOM OZNAČAVALI SA JAGUAR I BOTEGA: Pokušali da istaknu kvalitet droge koju su prodavali!

Crna Hronika -

U ranijim zaplenama imali smo oznake Kristijano Ronaldo, Gavril Princip, T-26, Mančester Junajted, Luj Viton, kovid...

Akcija "Musala" u kojoj je razbijena najveća mreža distributera kokaina, u kojoj je zaplenjeno čak 2,6 tona ove droge, uhapšena je 61 osoba. Paketi kokaina koji su zaplenjeno označeni su sa "jaguar" i "bottega", poznatih marki iz Italije, a tim su dali do znanja da je u pitanju vrhunski kvalitet i čistoća kokaina.

hapšenje, zaplena, druga
foto: MUP Srbije

Inače, srpska policija, zajedno sa kolegama iz Španije, Nemačke, Slovenije, Kolumbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i američke DEA, učestvovala je u ovoj akciji, a američka DEA označila je misterioznog Srbina Tita kao vođu ovog kartela, a prilikom akcije u Sloveniji razbijen je i ogranak kavačkog klana u ovoj zemlji, kada je uhapšeno 48 osoba.

- Paketi kokaina koji su intervenisali u ovom poslednjem puču došli su sa oznakama "jaguar" i "bottega", marki priznatih u Italiji sa kojima je organizacija pokušala da istakne kvalitet narkotika koji su prodavali - navode španski mediji.

Inače, "bottega" je luksuzna modna kuća koja postoji od 1966. sa sedištem u Milanu u Italiji. Poseduju linije proizvoda za muškarce i žene, uključuju konfekcije, torbe, cipele, dodatci, nakit i mirise.

Pa da podsetimo, kriminalni klanovi među kojima su i crnogorski kavački i škaljarski koji se bave švercom narkotika, godinama obeležavaju pakete sa kokainom, kako bi se znalo u čijem su vlasništvu, ali i da bi jasno označili kvalitet droge. Pritom su veoma "kreativni" i za označavanje koriste poznate ličnosti kako bi otklonili svaku sumnju da se radi o drogi koja nije vrhunskog kvaliteta.

- Kristijano Ronaldo, Gavrilo Princip, T-26, Mančester Junajted, Luj Viton, samo su neke od oznaka i žigova koje su do sada viđeni u velikim zaplenama narkotika, a naročito kokaina. Izvesne količine obeležavane su čak i olimpijskim krugovima, a svojevremeno je naša policija zaplenila drogu sa likom Miloša Obilića - podseća izvor i dodaje da je poslednja velika zaplena od 1,4 tone kokaina u bananama na sebi imala oznaku kovid.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja