POGINULE SESTRICE ROĐAKE POZNATOG FUDBALERA: Kupio kuću za nastradale devojčice, ali ih baba isterala
Foto: Nikola Anđić, Privatna Arhiva

kurir saznaje

POGINULE SESTRICE ROĐAKE POZNATOG FUDBALERA: Kupio kuću za nastradale devojčice, ali ih baba isterala

Crna Hronika -

Srbiju je rastužila vest da su u subotu tragično nastradale dve sestre M. V. (7) i M. V. (5), od strujnog udara dok su se tuširale u iznajmljenom stanu u Karađorđevoj ulici u Obrenovcu, a kako Kurir saznaje rođak poginulih devojčica je poznati fudbaler Jovan Markoski.

Naime, on je ujak majci poginulih devojčica Mariji. Inače, on je Marijinoj majci i njenoj deci nakon samoubistva Marijinog oca kupio kuću u Zabrežju kod Obrenovca, jer su u tom trenutku ostali bez krova nad glavom.

Obrenovac, poginule devojčice, strujni udar
foto: Nikola Anđić

- Kuću je kupio svojoj sestri i njenoj deci, Marijinoj majci i njenoj deci i u toj kući su živeli njena majka, brat i sestra. Međutim, majka je Mariju izbacila sa decom iz kuće. Nakon toga jedno vreme je Marija vodila decu da ih majka pričuva. Ali ona je i to prestala da radi, jer je Marijina majka izbacila i decu iz kuće, pravdajući se da su nemirna i da ne može da ih sluša - rekao je za Kurir Aleksandar, kum porodice.

Jovan Markovski
foto: Printscreen/Instagram

Nesrećna žena sada se nalazi u kući svojih kumova sa najmlađom ćerkom (3), koja se u trenutku tragedije nalazila u dnevnoj sobi gde je zaspala, pa je tako uspela da preživi.

Pokušali smo da stupimo u kontakt s poznatim fudbalerom, ali on nije bio dostupan na brojeve poznate redakciji Kurira.

Biografija fudbalera

Jovan Markoski fudbalsku karijeru započeo je u tadašnjem trećeligašu obrenovačkom Radničkom. Usledio je poziv da pređe u redove Crvene zvezde. Za šest meseci, koliko je proveo u Crvenoj zvezdi, odigrao je samo nekoliko prvenstvenih utakmica. Razočaran razvojem događaja, spakovao se i uputio u Lučane. U lučanskoj Mladosti je uspeo da se nametne. Ubrzo je postao kapiten tima i uključuje se u borbu za najbolje ocenjenog fudbalera lige. Mada je u toj sezoni potpuno sazreo kao igrač, nije uspeo da sa Lučancima izbori opstanak na prvoligaškoj sceni. Nakon ispadanja Mladosti iz elite, usledio je poziv iz Železnika. Sa Železnikom je osvojio Kup Srbije i Crne Gore 2005. pobedom u finalu sa 1:0 nad favorizovanom Crvenom zvezdom. Nakon gašenja fudbalskog kluba Železnik, prelazi u redove Zete iz Golubovaca, ali nije uspeo da se nametne u potpunosti. U letnjem prelaznom roku 2006. godine postao je član ukrajinske Vorskla Poltave, čije je boje branio sve do 2015. godine, kada se vratio u Srbiju i sa kapitenskim trakom oko ruke predvodio kruševački Napredak do promocije u Superligu Srbije. Markoski je u avgustu 2018. godine potpisao ugovor sa klubom za koji je već prethodno nastupao, Mladost Lučani. Leta 2019. godine se vratio u kruševački Napredak. U Napretku je proveo celu 2019/20. sezonu, počeo je i narednu 2020/21, da bi se početkom oktobra 2020. vratio u matični Radnički iz Obrenovca. Za reprezentaciju Srbije i Crne Gore odigrao je četiri utakmice. Debitovao je 30. aprila 2003. godine protiv Nemačke u Bremenu (0:1), a poslednji put je nastupio 13. jula 2004. protiv Japana u Jokohami (rezultat 0:1).

(Kurir.rs - J. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja