SVETLANA JE GLEDALA KAKO JOJ SIN UBIJA OCA: Porodični sukobi unuka i dede završili se tragedijom, majci dečaka SADA JE NAJTEŽE
Foto: D.I.

STRAVIČNA TRAGEDIJA U SELU KOD BABUŠNICE

SVETLANA JE GLEDALA KAKO JOJ SIN UBIJA OCA: Porodični sukobi unuka i dede završili se tragedijom, majci dečaka SADA JE NAJTEŽE

Crna Hronika -

Babušnica.Nehigijensko naselje na izlazu iz Babušnice nadomak sela Kaluđerevo,po kome je i mahala dobila naziv, preko noći je postalo poznato po zločinu kakav se ovde ne pamti.

Kaluđerevo
foto: D.I.

Petnaestogodišnji Danijel S. je u noći između subote i nedelje čekićem naneo smrtonosne povrede svom dedi Sretenu Alijeviću (69). Slučaj je odmah prijavljen policiji i posle jednog sata dečak je uhapšen po nalogu tužioca d abi mu potom sudija za maloletnike odredio pritvor do 30 dana.Pokrenuta je istraga koja će utvrditi tačan motiv i detalje ubistva.

Motiv teškog zločina po svemu sudeći je kulminacija čestih svađa i sukoba između dede i unuka.

- Nema šta da se kaže. Svađali su se jednom,drugi put i tako redom,dok nije puklo. Neki su već pisali da je unuk ubio dedu čekićem i toliko.Mislim da su se sada posvađali oko nekog traktora ali ne želim da pričam o detaljima. Šta ja imam od toga.Doputovala sam iz Italije na sahranu ocu,platila put. Platila sam ovde troškove a šta imam od toga ako sada vama pričam šta se sve desilo.Ne dobijam ja ništa, rekla je grupi novinara i snimatelja Lela,teta dečaka.

Kaluđerevo
foto: D.I.

Pred kućom ubijenog bilo je tridestak prijatelja i rođaka koji su došli da izjave saučešće i čekaju sahranu.Međutim,niko od njih nije želeo a pre reklo bi se sme da razgovara sa grupom novinara. Lela je zabranjivala da bilo ko šta kaže o zločinu.

U mahali je ipak procurela priča.

-Ja sam s njima bio u rođačkim vezama, ranije. Nisu bili loši ljudi.Deda Sreten je očivao malog Daču.Naterao ga da završi osnovnu pa ga upisao u tehničku školu.I dečak nije bio loš. Jednostavno kao sva deca malo više nestašan ali nikada nije nešto loše izvan kuće uradio.To što je deda bio malo strog ili ponekad popije izazivao je varnice.U kući ih je bilo troje,deda Sreten njegova ćerka Svetlana majka dečaka i sam Dača.To mu je nadimak.Ni meni ne pričaju detalje ali to su,kako i sama Lela reče, porodične nesuglasice,jednom zbog jedne,drugi put zbog druge stvari i eto kulminacije. Šteta za Sretena,on je bio legenda,šteta i za malog Daču upropastiće sebi život na robiji a jadna Svetlana je između dve vatre,na jednoj strani joj je otac na drugoj sin, pa vidi,kaže Marko Stefanović iz Babušnice.

Kaluđerevo
foto: D.I.

Svetlana,ćerka ubijenog i majka dečaka je u šoku od tragičnog događaja,stalno uplakana i zanemela. Bila je svedok krvavog čina ali šta će u istrazi prevagnuti teško je prognozirati.

Ocu pretučenom čekićem kojim mu je razbijena glava pokušala je da pomogne ali je smogla snage kada je videla da mu nema pomoći da pozove policiju.

U toku je istraga.

(Kurir.rs, D.I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track