BAČENA BOMBA U DVORIŠTE MLEKARA KOD APATINA: Tona mleka se razlila, velika materijalna šteta! SVEDOCI VIDELI POČINIOCA (FOTO)
Foto: Kurir/ J.Miljuš

BAČENA BOMBA U DVORIŠTE MLEKARA KOD APATINA: Tona mleka se razlila, velika materijalna šteta! SVEDOCI VIDELI POČINIOCA (FOTO)

Crna Hronika -

Bomba kašikara bačena je noćas, par minuta pre ponoći, u dvorište poznatih mlekara, porodice Preradović iz Svilojeva, kod Apatina.

U kući pored stambenog dela se nalazi i poslovni prostor mlekare. Samo pukom slučajnošću nije bilo stradalih ili povređenih, a pričinjena materijalna šteta, po prvim procenama Preradovića, iznosi oko 7.000 evra.

bomba, Apatin
foto: Kurir/ J.Miljuš

Počinilac je, nakon izvršenog krivičnog dela, automobilom pobegao u pravcu Apatina. Postoje svedoci koji su policiji dali opis i počinioca i vozila kojim se udaljio. Istraga je u toku.

Neposredno, pred ovaj napad, sin vlasnika mlekare, Vlatko Preradović uvezao je kamion cisternu pun mleka u dvorište, zatvorio kapiju i, na trenutak, ušao u kuću, te je, pukom slučajnošću, ostao nepovređen.

bomba, Apatin
foto: Kurir/ J.Miljuš

- Bomba je bačena sa ulice, preko kapije i pala je direktno u sanduk kamiona. Oštećeni su pod, obe cisterne, pumpa, šoferšajbna, izbušena je kabina, plus ulazna vrata na samom objektu mlekare. Po nekim, prvim našim procenama, pričinjena šteta je oko 7.000 evra. Nama je ugrožen i posao, jer bez ovog kamiona, kojom prevozimo mleko, ne možemo dalje da radimo. Tona mleka, koja je bila u cisternama, se razlila po dvorištu. Ja sam, samo srećom, ostao nepovređen, a možda i živ. Jer, kad dovezem mleko, obično ostajem u kabini još par minuta, da popunim papire. Ovaj put nisam, pukom slučajnšću. Odlučio sam prvo da obavim u kući šta imam i da se vratim i završim posao u kabini, što se ispostavilo da mi je sačuvalo glavu, prepričava nam Vlatko noćašnji napad.

bomba, Apatin
foto: Kurir/ J.Miljuš

Dodaje i da je odmah pozvao policiju, ali i hitnu pomoć, jer je njegovim roditeljima, od šoka, pozlilo. Eksplozija je probudila i uznemirila i sve u komšiluku. Na ulici se, u vreme napada, zadesilo nekoliko mladih ljudi, koji su sa ne velike udaljenosti videli počinioca i policiji dali njegov i detaljan opis automobila kojim je pobegao.

Ovom napadu prethodilo je ucenjivanje Preradovića neko vreme, praćenje i pretnje. Slučaj su prijavili policiji i, kako kažu, umesto rešenja, nakon nepun mesec dana, dobili su bombu u dvorište.

- Kad smo pozvali policiju, bilo je vremena da se napadač presretne kod kružnog toka. Međutim, zakasnilo se. Tek nakon nekog vremena, na lice mesta izašla su dva policajca. Nakon uviđaja, obišli su nas par puta, ali smo praktično ostali nezaštićeni. Pitam se, kako nastaviti redovan život i posao? Treba ostati hladne glave, ali kako? Borimo se, samo da nikud ne idemo, ali ako su nam životi ugroženi moraćemo ili da sve rasprodamo i odemo negde u inostranstvo ili treba da nabavimo oružje i sami se štitimo, pa kako bude. Očigledno, niko nije zaštićen, a mali, obični građani, ponajmanje - zaključuje naslednik mlekare Preradović, koju su njegovi roditelji otvorili par godina nakon izbeglištva iz Hrvatske, kako bi sinovima i unučadima obezbedili posao i egzistenciju.

(Kurir.rs/J.Miljuš)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja