Najnovije vesti

ŠTA POVEZUJE PREMINULOG MINISTRA, UBIJENU PEVAČICU I ĆERKU RATKA MLADIĆA: Otkrivao je istine o smrti, a general mu je verovao
Foto: Marina Lopičić, Privatna Arhiva

podsećanje

ŠTA POVEZUJE PREMINULOG MINISTRA, UBIJENU PEVAČICU I ĆERKU RATKA MLADIĆA: Otkrivao je istine o smrti, a general mu je verovao

Crna Hronika
16:20h

Doktor Zoran Stanković, koji je jutros preminuo, bio je čuveni patolog, kao i predsednik Koordinacionog tela za Bujanovac, Preševo i Medveđu i bivši ministar, a pre nekoliko godina radio je veštačenje tela brutalno ubijene pevačice Jelene Marjanović, ali i obdukciju tela ćerke Ratka Mladića, Ane.

On je 2017. godine rekao za medije kako su se pojavile brojne spekulacije, proizvoljna tumačenja, netačnosti i nedosledna objašnjenja u vezi sa sudskomedicinskim i traseološkim veštačenjem okolnosti pod kojima je - kako i gde nastupila smrt pevačice Jelene Marjanović.

- U ime komisije veštaka, veštačenje sam predao nadležnom zameniku tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu 21. septembra. Nakon toga i pored brojnih molbi zainteresovanih lica, nisam komentarisao niti učinio dostupnim predato ekspertizno mišljenje, zbog obaveza koje proističu iz Zakona i obuhvaćene su Hipokratovom zakletvom - rekao je Stanković pre 4 godine.

Jelena Marjanović
foto: Privanta arhiva

Superveštačenje ovog patologa, kako su mediji tada pisali, otkrilo je sve nedoumice i pokazalo tačno vreme ubistva pevačice, način na koji je to učinjeno, kao i kojim je predmetom ubica počinio ovaj zločin.

Ubistvo Ane Mladić

Ubistvo ćerke Ratka Mladića ostalo je pod velom misterije do danas. Po jednoj verziji priče, Ana je u 23. godini počinila samoubistvo pucajući sebi u glavu iz očevog pištolja. Prema drugoj verziji koju tvrdi upravo njen otac, ali i njen brat Ana je ubijena u kući. Pištolj kojim se navodno ubila pronađen je u njenoj levoj ruci, iako je bila dešnjakinja.

Ratko Mladić
foto: printscreen

Obdukciju je obavio upravo Zoran Stanković. Prema nekim navodima, Mladić je od Stankovića tražio kosu ćerke i metak iz njene glave. Ana je sahranjena na groblju na Topčideru.

Inače, doktor Stanković preminuo je u 66. godini od posledica korona virusa u kovid bolnici Karaburma.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track