Najnovije vesti

OLGICA MARKANOVIĆ PRUŽALA ESTETSKE TRETMANE BEZ LICENCE: Nadrilekarka tražila nanogicu, ali ipak vraćena u Centralni zatvor!
Foto: Privatna Arhiva, Instagram

prvi osnovni sud

OLGICA MARKANOVIĆ PRUŽALA ESTETSKE TRETMANE BEZ LICENCE: Nadrilekarka tražila nanogicu, ali ipak vraćena u Centralni zatvor!

Crna Hronika
20:18h

Suđenje Olgici Markanović, koja je optužena da je u salonu u Beogradu pružala estetske tretmane za koje nije imala odgovarajuće licence, odloženo je danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, jer se njena saradnica Jasmina Tasić, koja je takode optužena, nije pojavila.

Adokat Dragan Palibrk, koji je još na prethodnom ročištu obavestio je sud da je Jasmina Tasić u osmom mesecu visokorizične trudnoće i da je pitanje kada će moći da se pojavi pred sudom, danas je dostavio i dokumentaciju za nju.

ODLOŽENO SUĐENJE: Nadrilekarka Olgica Markanović tražila nanogicu, ipak vraćena u Centralni zatvor!
00:29

ODLOŽENO SUĐENJE: Nadrilekarka Olgica Markanović tražila nanogicu, ipak vraćena u Centralni zatvor!

- S ozbirom na to da se moja klijentkinja ni danas, a kako sam to nagovestio i prošli put, nije pojavila u sudu, priložio sam lekarsku dokumnetaciju i ostao pri predlogu da se postupak razdvoji, jer je reč o pritvorskom predmetu. Međutim, tužilaštvo se protivilo i sud je odbio, ali je kao kompromis zakazao sledeće suđenje za 13. oktobar - kaže Dragan Palibrk za Kurir.

Podsetimo, i prethodno suđenje zakazano Markanovićevoj, koja je danas sa lisicama na rukama, u uskoj crnoj haljini i belim patikama dovedena iz Centralnog zatvora, bez šminke i u pratnji stražara, odloženo je zbog njene saradnice koja znog rizične trudnoće nije mogla da dođe. Odbrana je i tada predložila da se nadrilekarki Markanović pritvor zameni nanogicom, ali sud nije prihvatio.

Kako saznajemo, i na današnjem ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost branilac Olgice Markanović izneo je isti predlog, ali je sudija odlučio da ona i danas bude vraćena u pritvor.

Olgica Markanović, nadrilekarka
foto: Printscreen/Instagram

Olgica Markanović i njena saradnica, podsetimo, optužene su da su krivično delo izvršile od 1. maja 2020. do 1. marta ove godine u neregistrovanom "Medicinsko-estetskom centru Tayas" u Beogradu, tako što su neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva "plazma pen" prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih. Neke od žrtava, kako se sumnja, imale su opekotine drugog i trećeg stepena. Osim toga, kako se sumnja, pacijentima su davale nedopuštene inekcije lokalne anestezije "lidokain-hlorida", koje su predstavljale rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije.

Olgica Markanović, koja je u pritvoru od 1. juna kada je uhapšena na graničnom prelazu, pošto je iz Bosne pokušala da uđe u Srbiju, juce je dovedena u Prvi sud u pratnji dvojice zatvorskih stražara sa lisicama na rukama.

Kako je Kurir ranije pisao, na saslušanju u tužilaštvu, ona je negirala da je izvršila krivicno delo. Tužilaštvo je u optužnici predložilo da bude osudena na tri godine zatvora, dok je za Jasnimu Tasic predložena kazna od godinu dana zatvora.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja