SRAM TE BILO! Pijan ubio dečaka na pešačkom, pa u sudu rekao: Nisam kriv!
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

počelo suđenje

SRAM TE BILO! Pijan ubio dečaka na pešačkom, pa u sudu rekao: Nisam kriv!

Crna Hronika -

Lazar Galić (38), koji se sumnjiči da je 18. jula u Ulici Marijane Gregoran na Karaburmi izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je na obeleženom pešačkom prelazu nastradao Stefan B. (9), a povređeni su dečakov brat Luka B. (5) i otac Mihajlo, izjavio je juče pred Prvim osnovnim sudom da nije kriv.

- Ne priznajem krivično delo - rekao je optuženi Galić, kog su dvojica zatvorskih stražara sa lisicama na rukama dovela iz pritvora.

Galić se sumnjiči i za nepružanje pomoći, jer je posle nesreće dao gas i pobegao sa lica mesta. Dan kasnije policija ga je identifikovala i uhapsila, ali ga je sud pustio na slobodu. Međutim, opet je pritvoren, a utvrđeno je i da je 10 puta već bio osuđivan za različita krivična dela, među kojima su i dve nesreće u istoj ulici.

- Izveštaj iz krivične evidencije pokazuje da je on bio osuđivan za krivična dela sa elementima nasilja, imovinska dela, kao i dela protiv javnog saobraćaja. Već je osuđivan za dve nesreće koje je skrivio na pešačkom prelazu u Marijane Gregoran, i to u alkoholisanom stanju - rekla je juče zamenica Prvog osnovnog tužioca i predložila da se i ti izveštaji izvedu kao dokaz.

Osuđivan za nesreće

Galićev branilac, advokat Žarko Jeknić, usprotivio se tom predlogu i okrivio javnost da je „njegovog klijenta predstavila kao monstruma, čak i pedofila“ i da se plaši da on zbog toga neće imati fer suđenje.

- Kao čoveku mi je izrazito žao što smo se ovde okupili zbog velike nesreće, ali izražavam sumnju u nepristrasnost celog suda. Okrivljeni Lazar Galić predstavljen je javnosti kao monstrum. Poznato vam je da su se zbog ovog događaja organizovali protesti. U medijima su prenošeni intervjui dede i oca dečaka, deda je izjavio „da je otac decu držao za ruku, a da je automobil obilazio autobus“. Jasno je da ništa nije istina u ovom iskazu, kao ni u izjavi koju su mediji preneli kao očevu - naveo je branilac, tvrdeći da se takvim izjavama poziva na linč Galića.

Advokat krivi porodicu

Osim najbliže porodice nastradalog deteta, advokat je i veštake saobraćajne struke okrivio da su nalaz i mišljenje dali „pod pritiskom javnosti“, ali i zatražio od suda da od policije pribavi izveštaj da li je isto vozilo „sitroen“ imalo udes i u noći pre tragedije, tvrdeći da su oštećenja vozila koja su veštaci doveli u vezu sa pogibijom malog Stefana nastala ranije.

Advokat je juče zatražio i da sud Galiću ukine pritvor ili ga eventualno zameni blažom merom, tj. nanogicom ili oduzimanjem vozačke, ali će o tome biti odlučeno naknadno.

Stanovnici Karaburme ranije su o Galiću rekli da je često pijan, te da ga zovu „Laza Bojler“.

STEFANOV DEDA

Može da priča šta hoće, sve bih dao da je unuk živ

Boban B., Karaburma, deda
foto: Zorana Jevtić

Deda stradalog dečaka Boban B. rekao je da Galić ima pravo da se brani kako želi.

- Jedno je šta on priča, a drugo je ono što se dogodilo. Niko od mene ne bi bio srećniji da mi je unuk živ, da ne moram da mu obilazim grob. Teško je, osećam bes, nemoć i ljutnju - rekao nam je deda, koji je juče bio na groblju.

J. R.

Kurir.rs/Jelena Spasić

Štampano izdanje 09.10.2021.
foto: Kurir

DANAS POKLON U DNEVNIM NOVINAMA KURIR! KUVAR: TEMA BROJA: Zdrav ručak od heljde

poklon, kuvar
foto: Kurir

Danas ćete uz dnevne novine Kurir dobiti na poklon KUVAR. Tema današnjeg broja je: Zdrav ručak od heljde. Mnogi je smatraju super hranom zbog čega bi je svakako trebalo uvrstiti u nedeljni meni.

Dobićete recepte za ukusna jela kao što su: varivo od heljde i šampinjona, kolač od limuna i jogurta, ćevapi iznenađenja, jesenji đuveč, viršle u pljeskavici, palačinke sa rogačem i mnogi drugi.

Master šef kuva za vas: Šta se krčka u Rašinoj kuhinji.

Korak po korak - mafini od banana, poslastica koja će vas očarati na prvi zalogaj.

Plus: kompoti koji će vas vratiti u detinjstvo i super predlozi za ručak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track