ISPOVEST RODITELJA MLADIĆA KOJI SE ZAPALIO U BANJIČKOJ ŠUMI: Izabrao najtežu smrt! Jedan predmet otkriva da iza svega stoji SEKTA?
Foto: Printscreen/Pink TV

preminuo od posledica povreda

ISPOVEST RODITELJA MLADIĆA KOJI SE ZAPALIO U BANJIČKOJ ŠUMI: Izabrao najtežu smrt! Jedan predmet otkriva da iza svega stoji SEKTA?

Crna Hronika -

Pre desetak dana javnost je potresla stravična vest o tome da je u Banjičkoj šumi pronađen mladić (27) sa teškim opekotinama.

Filip S. je izdahnuo u boilnici od posledica povreda, a svima je i dalje misterija - šta ga je nagnalo da se polije benzinom i zapali.

- Bio je divan dečko, ne zato što je moj sin. Imao je ljubav za hiljadu ljudi, a otišao je od mene. Ne mogu da se pomirim sa tim, a još me više bole natpisi u štampi jer je nemoguće da je tako nešto spremao. Pravili smo rođendan, imali smo planove da idemo za Kruševac, planirao je da sa ocem montira neku kuhinju - rekla je Dragica T., Filipova majka.

Podseća da je u mnogim kvizovima postizao odlične uspehe, da je bio vrlo inteligentan, pisao je pesme, išao na takmičenja, vodio programe u Matematičkoj gimnaziji. Ponosna majka pokazala je i diplome svog pokojnog sina.

Ispričala je šta se desilo kobnog dana:

- Išao je na posao uglavnom vozom u 09:04, ali prema nekim podacima, nije otišao vozom, već je otišao ka Kanarevom brdu. Pozvala sam ga posle dva sata i bio je nedostupan. Zvala ga je i tetka, takođe je bio nedostupan. Sutradan smo videli da je mobilni telefon bio na "avionskom režimu", ali nam nije jasno kako je onda zvao policiju - kaže majka.

Filip je u 17 sati pozvao policiju, a zatim i Hitnu pomoć. Poziv sa Hitnom trajao je više od 4 minuta.

- Pozvao je onda opet policiju. Policija je posle zvala nas da pita gde je Filip i "da li nas zajeba*a" jer su primili poziv da je u šumi i da se zapalio - nastavlja otac Zoran S. i dodaje da su iz policije rekli da su proverili Banjičku šumu, ali da ga tamo nisu pronašli.

Dodaje da su drugarica i drug otišli u Banjičku šumu i bez problema našli Filipa.

- Prema našim podacima, on je ujutru ušao u šumu i ceo dan, skoro osam sati, proveo je tamo. To mi je neshvatljivo! Neshvatljivo mi je da je osam sati bio sam u šumi! Filip je živ doveden u bolnicu, na reanimaciju. Dok sam čekao pred bolnicom, pojavio se njegov kolega koji je pomogao da se Filip ubaci u ambulantna kola. Predao mi je torbu od laptopa, kožnu jaknu i mobilni telefon, bez podataka i očišćen - priča otac.

roditelji, Banjička šuma
foto: screenshot Pink tv

Kolega je, inače, dva dana pre slučaja naprasno dao otkaz.

Isti drug tražio je nakon Filipove smrti od roditelja da mu daju lanac i na njemu okačen prsten, koji je nesrećni mladić nosio. Majci i roditeljima su rekli da je reč o prstenu i lancu iz "Gospodara prstenova".

Filip mu je, navodno, rekao da "kada njega ne bude bilo, uzme lanac sebi".

Devojka koja je pronašla zapaljenog sina, pojavila se sedam dana posle Filipove smrti, na dan sahrane.

- Predstavila se "ja sam Milica" i rekla mi "vi skoro kao sa osmehom" - priča majka.

Sahrana je, kaže majka, snimana, a niko ne zna ko je osoba koja ju je snimala.

Majka svedoči i da je pred smrt sinu pronalazila fleke osušene krvi na donjem delu pidžame. Filip se svaki put pravdao da je raskrvario ruku, a majka ništa nije posumnjala.

I otac i majka su složni - nije bilo naznaka da je Filip depresivan i da će uraditi ovako nešto.

Da li je Filipa ubila sekta?

Dimitrije Pastuović, stručnjak za sekte, nakon ispovesti majke i oca, jedva nalazi reči da analizira ovaj slučaj.

- Teško mi je. Nagledao sam se svega i svačega, ali svaki put su ovakve stvari teške - kaže Pastuović za "Novo jutro".

Kaže da, ako lančić i prsten nisu replika, onda bi moglo da bude reči o delovanju "Džindžija", sekte, islamskog maga.

- Nelogičnost mi je račun za benzin koji nije izgoreo, to što se 2013. na istom mestu se ubila jedna žena. Dva Filipova druga su se već ubila, a Filip je treći u nizu - kaže Pastuović.

Zatražio je da od porodice da nikome ne daju lanac i prsten.

- Nemojte davati nikako jer može povlačiti mnogo toga, nemojmo ići dalje - kaže Pastuović.

Kaže da je Filip mogao biti ucenjen da on "ode", da ne bi otišli otac i majka. Izabrao je, kaže Pastuović, najtežu moguću smrt.

- U nekim kultovima, što bolnije ode, biće bliži "gospodaru". Njemu je 98 odsto kože bilo spaljeno, jedva je progovorio nakon što je intubiran - kaže Pastuović.

(Kurir.rs/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja