Najnovije vesti

DETALJI KOMPLIKOVANE ISTRAGE UBISTVA ĐOKIĆA IZ ALEKSINCA: Pored tela nađen KLJUČNI dokaz ali ne može da pomogne! Evo o čemu je reč
Foto: Kurir/D.Ilić, Privatna Arhiva

brutalno ubistvo tročlane porodice

DETALJI KOMPLIKOVANE ISTRAGE UBISTVA ĐOKIĆA IZ ALEKSINCA: Pored tela nađen KLJUČNI dokaz ali ne može da pomogne! Evo o čemu je reč

Crna Hronika -

Inspektori su u okviru istrage ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca saslušali više od 100 ljudi iz tog mesta i okolnih sela, Moravca i Tešice, gde je počinjen zločin.

Svi koji su odvedeni na poligraf su prošli, a jedini trag koji je nađen pored tela za sada ne može pomoći u potrazi za ubicama.

Đokići, Porodica Đokić, Sahrana
foto: Dragan Ilić

Ovo su, uglavnom, dosadašnji rezultati iz veoma komplikovane istrage ubistva vlasnika menjačnice u Aleksincu Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (25), koje se dogodilo u noći između 26. i 27. septembra. Đokići su oteti ubrzo nakon što su svojim "folksvagen pasatom" krenuli od kuće Goranove majke u Moravcu, a njihova izrešetana i spaljena tela pronađena su šest dana kasnije, 2. oktobra, u ataru sela Moravac. Istog dana u Tešici je nađen i Goranov spaljeni "pasat".

03:40

BOŽIDAR SPASIĆ, BIVŠI PRIPADNIK DB-A: Ubica je poslao nekoga i na sahranu

Izvor iz istrage kaže da je policija prethodnih dana saslušala sve rođake, prijatelje i poslovne partnere Gorana Đokića i njegove porodice.

00:23

Sahrana porodice Đokić

- Takođe, saslušani su i svi meštani Moravca i Tešice koji bi fizički bili u stanju da naude Đokićima. Reč je o više od 100 osoba i većina je pristala na poligrafsko ispitivanje i prošli su - objašnjava izvor i dodaje:

1 / 27 Foto: Stefan Stojanović, Privatna Arhiva

- Što se tiče DNK traga koji se pominjao u javnosti on je nađen u blizini jame gde su bila bačena tela. Međutim, taj DNK uzorak se ne podudara ni sa jednim u bazi podataka MUP-a, pa se trenutno ne zna čiji je. Da pojasnim, DNK uzorci se od pre nekoliko godina uzimaju svakom ko je počinio neko krivično delo u Srbiji, što znači da ubice porodice Đokić ili nisu ranije hapšene u tom periodu ili su iz inostranstva, što je malo verovatno. Ubica je, po svemu sudeći, neko ko dobro poznaje teren u selima oko Aleksinca i dobro su znali da Goran Đokić sa sobom uvek nosi veću količinu novca.

Na drugoj strani, sagovornik naglašava da istraga oko trostrukog ubistva još nije udarila u zid, pošto inspektori i dalje danonoćno rade na ovom slučaju.

00:13

CEO ALEKSINAC DOŠAO DA ISPRATI UBIJENU PORODICU ĐOKIĆ: Prijatelji i meštani u tišini čekaju u redovima da izjave saučešće

- Neka veštačenja koja bi mogla da rasvetle ovaj zločin još nisu završena. Istovremeno, inspektori i Žandarmerija još patroliraju područjem oko Moravca i Tešice kako bi eventualno pronašli neki novi trag. Otežavajuća okolnost je svakako to što je prošlo mnogo vremena od ubistva do pronalaska tela, ali inspektori su potpuno uvereni da će pronaći i privesti ubice porodice Đokić - napominje izvor.

Inače, Granična policija je proverila sve meštane Aleksinca i okoline koji su u noći ubistva napustili zemlju, ali ni tu nije bilo sumnjivih osoba.

- Jedan čovek koji je bio u kontaktu sa Goranom Đokićem izašao je iz zemlje tačno u vreme zločina, ali na prelazu Horgoš. On prosto nije imao vremena da posle ubistva tako brzo dođe do granice sa Mađarskom, pa za sada nije na listi osumnjičenih - ističe naš sagovornik.

(Kurir.rs/Informer)

Bonus video:

00:47

Tela ubijenih Đokića dovežena u selo Moravac u kući roditelja ubijenog Gorana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja