ISTRAGA POKUŠAJA DVOSTRUKOG UBISTVA U ZEMUNU: Ranio supružnike zbog 30.000 evra?
Foto: Kurir

pucnjava

ISTRAGA POKUŠAJA DVOSTRUKOG UBISTVA U ZEMUNU: Ranio supružnike zbog 30.000 evra?

Crna Hronika -

Istraga pokušaja dvostrukog ubistva 12. septembra u Zemunu, kada je Dušan V. (65), kako se sumnja, hicima iz pištolja teško ranio Vericu K. i njenog supruga Milana, nastavljena je saslušanjem Radojke J. (75), supruge osumnjičenog, koja je odbila da svedoči protiv supruga i iskoristila pravo povlašćenog svedoka.

Žena svedok

Podsetimo, sumnja se da je Dušan V. pucao na Vericu i Milana zbog neraščišćenih imovinsko-pravnih odnosa. Naime, Dušan je godinama stanovao na placu ranjenih, koji su kobnog dana došli da razgovaraju sa njim o iseljenju, jer su plac želeli da prodaju investitoru. Tada je, nakon svađe, Dušan V. potegao pištolj koji legalno poseduje. - Dušanova žena iskoristila je svoje zakonsko pravo i nije svedočila u istrazi koja se vodi u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu - kaže naš izvor i podseća da je Radojka J. očevidac pucnjave.

Branilac osumnjičenog

Prolazio je kroz ličnu dramu

Jelena Tončić, beogradska advokatica, branilac okrivljenog Dušana V., kaže da u ovoj fazi ne može da govori detaljnije o slučaju.

advokat Tončić
advokat Tončićfoto: privatna arhiva

- On je prolazio kroz ličnu dramu usled pritisaka koje je trpeo od strane oštećenih. Odbrana je odlučila da se u ovoj fazi postupka brani ćutanjem, gde on svakako iz tog stanja sada nije ni mogao dati izjavu dok ne bude potpuno stabilan. Očekuje se podizanje optužnice, kao i pravično i pravedno suđenje kroz otkrivanje motiva i pravih namera, kako okrivljenog, tako i oštećenih - rekla je i dodala da je izuzetno važno i potrebno da se čitavo društvo kao i državni aparat pozabave pronalaženjem modula u rešavanju imovinsko-pravnih odnosa.

Kako naš izvor objašnjava, pucnjava u Zemunu je kulminacija dugogodišnjih nerešenih odnosa između osumnjičenog i žrtava. - Dušan je prvi put u tu kuću došao 1977. i bio je podstanar kod Veričine maćehe. U međuvremenu se odselio, ali ga je starica, koja je u junu umrla, zvala da se vrati. Ugovorom o poklonu, koji nije overen u sudu, dala mu je ar placa da sagradi sebi kuću - kaže izvor: - Dušan je to prihvatio, sagradio sebi dom, a o baki je brinuo sve dok je njena pastorka Verica nije smestila u dom. Onda je Verica s mužem počela da insistira da se Dušan iseli, jer oni hoće da prodaju plac.

Prodali investitoru

Kako dalje objašnjava izvor upoznat sa slučajem, Verica i Milan su se navodno i dogovorili o prodaji zemljišta s jednim investitorom. - Ima indicija da je za plac trebalo da dobiju 200.000 evra, a da je Dušan tražio da mu isplate 30.000 evra da bi otišao, s obzirom na to da je, kako tvrdi, uložio novac u izgradnju kuće i održavanje dvorišta. Supružnici izgleda nisu pristali na to i kobnog dana su se oko toga i posvađali - dodaje izvor. Dušan V., prema saznanjima Kurira, nalazi se u Centralnom zatvoru, a trenutno ima koronu, dok se oštećeni i dalje nalaze u bolnici.

Kurir.rs/ J. I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track