UČESNIK FILMA "VIDIMO SE U ČITULJI" NA SLOBODI: Tužilaštvo traži da se Željko Rutović vrati iza rešetaka
Foto: Dragan Kadić

suđenje mu se ponavlja

UČESNIK FILMA "VIDIMO SE U ČITULJI" NA SLOBODI: Tužilaštvo traži da se Željko Rutović vrati iza rešetaka

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Beogradu žalilo se Apelacionom sudu na odluku Višeg suda kojom je 23. septembra ukinut pritvor biznismenu Željku Rutoviću. Apelacija će dati konačnu odluku da li će i dalje da se brani sa slobode.

Rutović je uhapšen krajem juna, nakon što je više od četiri godine bio u bekstvu, posle nanošenja teških telesnih povreda biznismenu i vlasniku Hepi televizije Predragu Rankoviću Peconiju u restoranu hotela "Prag". Tada je prema optužnici iz pištolja pucao Rankoviću u noge. Viši sud ga je u odsustvu osudio na 28 meseci zatvora zbog nanošenja povreda i nedozvoljenog nošenja oružja. Međutim, kada je Rutović uhapšen tražio je da mu se suđenje ponovi, na šta po zakonu ima pravo.

Sud je usvojio taj zahtev, a ponovljeno suđenje mu je počelo 23. septembra, kada mu je odlukom postupajućeg sudije ukinut pritvor. Rutovićev telohranitelj koji je uhapšen posle incidenta Neđeljko Mumin bio je osuđen na dve godine zatvora, a zimus je pušten sa izdržavanja kazne na uslovni otpust. On je prema presudi, onesposobio Rankovića, tako što ga je udario pištoljem po glavi.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track