RADIO SAM SVE PO ZAKONU: Bivši pomoćnik direktora policije Crne Gore posle saslušanja o slučaju Belivuk
Foto: Stefan Stojanović MONDO

Bivši pomoćnik direktora Uprave policije Crne Gore

RADIO SAM SVE PO ZAKONU: Bivši pomoćnik direktora policije Crne Gore posle saslušanja o slučaju Belivuk

Crna Hronika -

PODGORICA- Bivši pomoćnik direktora Uprave policije Crne Gore Enis Baković izjavio je danas u vezi sa slučajem kriminalne grupe Veljka Belivuka, da je radio po zakonu i pozvao nadležne organe da ispitaju njegovo postupanje.

Ranije danas, na vanrednoj konferenciji za medije potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović je izjavio da su zabranu ulaska u Crnu Goru članovima kriminalne grupe iz Beograda Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću ukinuli bivši pomoćnici direktora Uprave policije Enis Baković i i Zoran Lazović.

Baković je u četvrtak tim povdom saslušan u tužilaštvu nakon što su uhapšeni, pa pušteni na slobodu policijski rukovodioci Aleksandar Bošković i Saša Djurović, a zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i ukinuli zabranu ulaska članovima Belivukove grupe.

Specijalno tužilaštvo je ustanovilo da oni nisu zloupotrebili službeni položaj i nakon njih saslušalo Bakovića, koji je u vreme ukidanja zabrane Belivuku i Miljkoviću, krajem prošle godine, bio nadredjeni dvojici privedenih.

Baković medjutim, u izjavi medijima negira da je nalogodavac i poziva nadležne da ispitaju "sve" u vezi sa njegovim postupanjem.

Tužilaštvo je otvorilo izvidjaj u ovom slučaju nakon krivične prijave koju je podneo državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore Rade Milošević.

"Mi sad jasno znamo da je gospodin Baković naredio...što je takođe dokaz jasne zloupotrebe", rekao je Milošević na vanrednoj konferenciji za medije.

Milošević je objasnio da je od direktora Policije Srbije dobio zvaničan odgovor da oni nisu tražili ukidanje zabrane, i da su pokrenuli postupak da to utvrde.

Belivuku i Miljkoviću bila je izrečena mera zabrane ulaska u Crnu Goru zbog "nacionalne i unutrašnje bezbednosti".

Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči Belivuka i Miljkovića da su deo kriminalne grupe koja je ubila dvojicu pripadnika suprotstvaljenog, škaljarskog narko klana, Damira Hodžića i Adisa Spahića.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track