Najnovije vesti

BAGZI DAO ISKAZ, A ONDA JE DIJANA UHAPŠENA: Evo za šta je Hrkalovićevu optužio bivši saradnik! SVE SE VRTI OKO UBISTVA NA ŠINAMA
Foto: Printscreen, Zorana Jevtić

novi detalji iz istrage

BAGZI DAO ISKAZ, A ONDA JE DIJANA UHAPŠENA: Evo za šta je Hrkalovićevu optužio bivši saradnik! SVE SE VRTI OKO UBISTVA NA ŠINAMA

Crna Hronika
15:11h

Krivična prijava protiv Dijane Hrkalović, bivše državne sekretarke u MUP-u zasniva se na iskazu njenog kolege Dejana Milenkovića Bagzija, da policija nije na vreme dostavila izveštaje o otvaranju mobilnih telefona pronađenih nakon ubistva na šinama, Vlastimira Miloševića.

Krivično delo trgovine uticajem počinila je, prema navodima iz krivične prijave, tokom istrage u slučaju ubistva Vlastimira Miloševića u januaru 2017. godine u centru Beograda, koje je u javnosti poznatije kao "ubistvo na šinama". Za to ubistvo prvobitno je bio optužen Veljko Belivuk, ali je na kraju oslobođen svih optužbi.

Krivična prijava bila je povod za njeno privođenje u Tužilaštvo za organizovani kriminal, a upravo je ta prijava tereti da nije na vreme tužilaštvu dostavila izveštaje o otvaranju telefona koji su pronađeni nakon tog ubistva, već tek pred početak suđenja.

Dijana Hrkalović
foto: screenshot

Za to je, prema nezvaničnim saznanjima, u svom iskazu policiji optužio njen kolega Dejan Milenković, bivši šef Službe za specijalne istražne metode, protiv kog je juče, takođe, podneta krivična prijava. On je u svom iskazu policiji konstatovao da je zbog Hrkalovićeve te izveštaje dostavio kasno, zbog čega tužilaštvo nije moglo da se spremi za taj sudski proces.

Podsetimo, Hrkalovićeva je uhapšena juče posle podne, a saslušanje u Tužilaštvu za organizovani kriminal je završeno uveče nešto pre 22 sata. Hrkalovićevoj je određen pritvor do 30 dana.

Vlastimir Milošević
foto: Nebojša Mandić

Kako je ranije rečeno u Tužilaštvu za organizovani kriminal, krivična prijava protiv Hrkalovićeve i Milenkovića podneta je nakon zajedničkog rada MUP-a - sektora unutrašnje kontrole i tužilaštva. Dodaju da je Milenković, koga prijava tereti za zloupotrebu službenog položaja, iskaz dao u MUP-u, a Hrkalovićeva u tužilaštvu, nakon čega je podnet predlog za određivanje pritvora.

(Kurir.rs/BIRN)

Bonus video:

Advokati otkrili DETALJE SASLUŠANJA Dijane Hrkalović
01:40

Advokati otkrili DETALJE SASLUŠANJA Dijane Hrkalović

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja