DIJANA HRKALOVIĆ UMEŠANA U AFERU JOVANJICA? Svaki put odbila POLIGRAF! Šta krije bivša državna sekretarka sa svojim saradnicima
Foto: Zorana Jevtić, screenshot

istraga se nastavlja

DIJANA HRKALOVIĆ UMEŠANA U AFERU JOVANJICA? Svaki put odbila POLIGRAF! Šta krije bivša državna sekretarka sa svojim saradnicima

Crna Hronika -

Bivša državna sekretarka u MUP Dijana Hrkalović, koja je u petak uveče, nakon što joj je određen pritvor odlukom suda, sprovedena u Okružni zatvor u Beogradu, provešće narednih 14 dana - u karantinu, u izolaciji i posebnoj ćeliji.

Pritvor joj je odredio sudija za prethodni postupak, na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, a na ovo rešenje ona i njeni branioci imaju pravo da ulože žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda.

Kako se navodno saznaje, u toku je opsežna Istraga Sektora unutrašnje kontrole MUP Srbije o slučaju "Jovanjica" i nelegalnog prisluškivanja predsednika Vučića. Ispitani su nekadašnja sekretarka Uprave kriminalističke policije, Dijana Hrkalović, načelnik Odeljenja za narkotike beogradske policije Slobodan Milenković i inspektor Dušan Mitić.

Oni su pre nedelju dana odbili da budu ispitani na poligrafu, što se u policiji tumači da je pomenuta trojka odranije imala takav dogovor. Hrkalovićeva je prethodno nekoliko puta pozivana na saslušanje, kako u SUK, tako i u Službu za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), i to zbog povezanosti sa kriminalcima Darkom Elezom i Veljkom Belivukom poznatijim kao Velja Nevolja, ali i nelegalnog prisluškivanja predsednika Srbije i najbližih članova njegove porodice.

O tome je u više navrata ispitivana, kao i o ugrožavanju bezbednosti predsednika Vučića. Svaki put je odbila poligraf. Proteklih nedelja i meseci Služba za upravljanje kadrovima (SUK) je prikupljao podatke o formiranju paralelne strukture u MUP, koja je delovala za vreme bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića.

Postoje indicije da je jedna od glavnih karika u tome bila bivša sekretarka UKP, a potom i MUP Dijana Hrkalović, koja je oko sebe organizovala određene pripadnike policije, ali i ljude iz kriminalnih struktura poput Veljka Belivuka i Darka Eleza.

Dijana Hrkalović, Radoje Zvicer, Darko Elez
foto: Beta, Privatna Arhiva

Pored Hrkalovićeve, ovu grupu činili su i zaverenici okupljeni oko kabineta ministra Stefanovića i neki od njegovih najpoverljivijih ljudi, uz obilatu pomoć jedne zapadne obaveštajne službe, pišu "Novosti".

Prema pisanju ovog lista, postoje operativni podaci da je nalog svojim potčinjenima iz UKP, posebno Službe za specijalne istražne metode (SSIM) da prisluškuju predsednika i članove njegove porodice, kako bi našli bilo šta što može da ih kompromituje, dala upravo Hrkalovićeva.

Diskove sa komunikacijama dobijala je od Dejana Milenkovića Bagzija, načelnika SCIM. Pravljene su dve kopije, a jedna je navodno odlazila i načelniku UKP Dejanu Kovačeviću. Obojica su bila na vezi sa državnom sekretarkom, kao i Slađana Petrović, u to vreme šefica analitike, kod koje su završavali neki prepisi.

Ista matrica je kasnije upotrebljena i u slučaju "Jovanjica".

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track