PRE ZLOČINA NAPISAO PRETEĆI GRAFIT NA OGRADI! Izrešetao prijatelja zbog duga, pa se razneo bombom na njivi!
Foto: Kurir/J.M., Privatna Arhiva

Simo prijatelju

PRE ZLOČINA NAPISAO PRETEĆI GRAFIT NA OGRADI! Izrešetao prijatelja zbog duga, pa se razneo bombom na njivi!

Crna Hronika -

Simo Zoroja (26) iz sela Prigrevica kod Apatina prekjuče po podne hicima iz pištolja ubio je svog druga Nikolu Dimića (34), pa se razneo bombom, a motiv ubistva i samoubistva navodno su neraščišćeni računi.

grafit
grafitfoto: Kurir/J.M.

Samo dva dana pre tragedije na kapiji ubijenog osvanuo je uvredljivi grafit s porukom "Vrati 10 posto g..no", a istražitelji veruju da to ima veze sa ubistvom i samoubistvom, odnosno da je grafit napisao Zoroja, kome je Dimić dugovao novac.

Posvađali se

- Meštani pričaju da su se Dimić i Zoroja dobro poznavali, da su bili vrlo bliski. Međutim, pre izvesnog vremena su se posvađali, a zbog čega tačno, nije poznato. Sada se nagađa da je Dimić možda od Zoroje pozajmio neke pare na kamatu, ali da ih nije vratio - kaže naš izvor i dodaje da to nije jedina verzija o mogućem motivu.

ubio druga, pa presudio sebi
ubio druga, pa presudio sebifoto: printscreen Facebook

- Ima i druga opcija - da su njih dvojica zajedno uložila novac u neki posao, a da Dimić nije odradio sve po dogovoru, to jest da nije isplatio Zoroju. Naš izvor otkriva i da je ubijeni Dimić u poslednje vreme prijavljivao Zoroju policiji.

- Više puta je podnosio krivične prijave protiv nekadašnjeg prijatelja. Moguće i da je poslednji put to uradio pre dva dana, kada je video poruku na svojoj ogradi. Istražitelji ne isključuju mogućnost da je ta prijava razbesnela Zoroju - kaže izvor.

Takmičio se

Ubijeni osvajao medalje

Ubijeni Nikola Dimić, sudeći po njegovim objavama na Fejsbuku, takmičio se u vučenju konopca, štapa i kuke, a u ovim disciplinama osvajao je i medalje. - Takmičio se grupno, ali i pojedinačno, redovno je posećivao skupove. Svoje uspehe neretko je delio s prijateljima na Fejsu - rekao je jedan komšija.

Stravični zločin koji je uznemirio Prigrevčane dogodio se u utorak, kada je Zoroja, naoružan pištoljem i bombom, došao u kuću kod Dimića, koji je bio sam, jer mu je majka, s kojom je živeo, bila na poslu.

- Posvađali su se, pa je Zoroja potegao pištolj i upucao Nikolu, koji je na mestu ostao mrtav. Zoroja je potom otišao u svoju ulicu i na jednoj njivi aktivirao ručnu bombu i razneo se - kaže sagovornik. Meštani Prigrevice kažu da su se porodice obojice mladića devedesetih iz Like doselile u Prigrevicu.

Više tužilaštvo

Ispitaće svedoke

Kako smo nezvanično saznali u Višem tužilaštvu u Somboru, postupak neće biti vođen ni protiv koga, pošto je osumnjičeni za ubistvo Dimića i sam preminuo, ali će biti ispitani svedoci kako bi se definitivno utvrdilo šta se dogodilo.

Došli iz Like

- Oni su tu došli 1995, za vreme progona Srba. Lepo su živeli, maltene u komšiluku, a znali smo da su se mladići družili. Ranije smo ih često viđali zajedno, a zbog čega su se udaljili, nikome nije jasno. Prosto je neverovatno da se ovakav zločin dogodio u našem mestu - kažu šokirani meštani ovog apatinskog naselja i dodaju: - Ni jedan ni drugi mladić nisu bili oženjeni, a Nikola je, koliko nam je poznato, nedavno sagradio novu kuću na kraju ulice.

Kurir.rs/ J. Miljuš- J.Ivić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track