DŽONIĆ OPTUŽIO POLICAJCA DA GA JE PRISILIO NA ZLOČIN Navodno mu duguje veću svotu novca? Na sve načine pokušava da PREBACI KRIVICU
Foto: Marko Smiljković, Privatna Arhiva

UBISTVO PORODICE ĐOKIĆ

DŽONIĆ OPTUŽIO POLICAJCA DA GA JE PRISILIO NA ZLOČIN Navodno mu duguje veću svotu novca? Na sve načine pokušava da PREBACI KRIVICU

Crna Hronika -

Goran Džonić, koji je uhapšen zbog sumnje da je ubio brata od tetke Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i njihovu dvadesetpetogodišnju ćerku Lidiju, priznao je krivicu, ali se branio da on nije jedini izvršilac svirepog ubistva.

Kako su potvrdili iz Višeg javnog tužilaštva u Nišu, nakon saslušanja koje je juče trajalo čitavog dana, određen je pritvor ocu Goranu Džoniću i njegovim sinovima Milanu i Stefanu.

Istražni organi ne saopštavaju dosadašnja saznanja i iskaze uhapšenih ali se nezvanično saznaje da u dosadašnjem ispitivanju prvouhapšeni Džonić pokušava da krivicu prebaci na preostale osumnjičene.

02:30

POGLEDAJTE KAKO SU POHAPŠENI OSUMNJIČENI ZA UBISTVO ĐOKIĆA: Munjevita akcija policije pošto je Džonić propevao!

On pokušava da svoju ulogu u monstruoznom zločinu minimizira ne poričući da je otipovao Đokiće ali se vajda da je na to bio primoran. Na taj način optužio je i jednog policajca kojem navodno duguje veću svotu novca pa ga je navodno prisilio na učešće u zločinu.

Policajac je priveden, saslušan, podvrgnut poligrafu i kako se saznaje, ubrzo utvrđeno da nema nikakve veze sa zločinom.

Na isti način Džonić optužuje i ostalu dvojicu uhapšenih braću K.M. i K.M. čije saslušanje sledi.

Džonić je u početku istrage poricao da je novac pronađen na placu njegovog sina njegov plen iz zločina i poricao čak i DNK analizu navodeći da je to trag od njegovih sinova.

Međutim, ubrzo je pronađen novac i u usisivaču u njegovoj kući pa je pritisnut dokazima morao da prizna da je reč o plenu iz ubistva Đokića. Pretpostavlja se da je to samo deo plena, a da su deo odneli ostali učesnici likvidacije.

U međuvremenu policija proverava sve na koje Džonić ukazuje s razlogom ili bez razloga, pa i članove prodice, a i na osnovu prvih iskaza ostalih osumnjičenih očekuju se nova hapšenja u ovom slučaju.

Podsetimo, vlasnik menjačnice iz Aleksinca Goran Ðokić i njegove žena i ćerka ubijeni su u noći između 26. i 27. septembra, a njihova spaljena tela nađena su 2. oktobra u ataru sela Moravac. U četvrtak su lisice stavljene njihovom bliskom rođaku Goranu Džoniću, a na placu njegovog sina Stefana, koji je zaposlen u Vojsci Srbije, nađen je zakopan novac, otet od Ðokića.

(Kurir.rs/D.D.I.)

BONUS VIDEO:

05:34

HRONOLOGIJA TRAGEDIJE ĐOKIĆA: UBICA NIJE MOGAO DA ZAVARA POLICIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track