IZBEGNUTA TRAGEDIJA U DOBANOVCIMA: Dečak (3) upao u septičku jamu, komšija ga spasao! Otac: Hvala što mi je spasao sina!
Foto: Kurir

nesreća

IZBEGNUTA TRAGEDIJA U DOBANOVCIMA: Dečak (3) upao u septičku jamu, komšija ga spasao! Otac: Hvala što mi je spasao sina!

Crna Hronika -

Dečak (3) upao je juče oko podneva u septičku jamu u dvorištu zgrade u kojoj živi s roditeljima dok se igrao, u beogradskom naselju Dobanovci, a sigurne smrti spasao ga je komšija!

Dete je u svesnom stanju prevezeno kolima Hitne pomoći u Dečju bolnicu u Tiršovoj na dalje lečenje.

jama u koju je dete upalo
jama u koju je dete upalofoto: Kurir

- Mališan živi u prizemnoj zgradi s roditeljima i još dvoje mlađe dece, a juče se igrao napolju. U jednom momentu dotrčao je do jame, koja je pokrivena nekim materijalom, i upao u nju. To je video njegov brat i odmah je pozvao pomoć. Vikao je: "Bata je upao!" Srećom, komšija koji je bio u bašti je brzo reagovao i izvukao ga iz fekalija - pričaju komšije.

Video kako pluta

Vidoje Nenadić, komšija koji je spasao dečaka, za Telegraf. rs je ispričao da je video da dete pluta, a da majka zapomaže kraj septičke jame.

komšija heroj
komšija herojfoto: Kurir

- Skočio sam u septičku jamu, iščupao sam ga baš kad je počeo da tone i izvukao. Dete se borilo malo, a pomogla mi je i komšinica. Bilo je modro, nije davalo znake života. Položio sam ga na bok, voda je počela da izlazi, masirao sam ga ispod stomaka i osetio kad je povratio - rekao je Nenadić i objasnio da je reanimirao dete: - Majka je vikala: "Sine, ja tebe volim, probudi se", unervozila se. Rekao sam da je u redu, kao i da je počeo da plače. U septičkoj jami je strašno, ali uspeli smo - u suzama je ispričao hrabri komšija.

Otac mališana

Hvala komšiji što mi je spasao sina!

Otac dečaka Ignac Sabo kaže da je u trenutku nesreće bio na poslu, u lokalnoj klanici, a da je komšiji Vidoju beskrajno zahvalan. - Dete se igralo napolju, a septička jama je, nažalost, bila otvorena - ispričao je potreseni otac: - Supruga je bila kod kuće, ali nije videla kad je sin upao, zvao ju je komšija. Okrenula me je na telefon i plakala i vrištala, nisam znao šta se dešava. Kolege su me dovezle, pa sam tu zatekao i lekare. Samo da mi je sin dobro, on nam je srednje dete. Hvala komšiji što mi je spasao sina.

Nenadić je objasnio da je jama duboka metar i po.

otac mališana
otac mališanafoto: Kurir

- Malo teže sam izašao iz nje, ali je bitno da je dete spaseno - zaključio je. Komšije su za Kurir rekle da je reč o porodici sa troje male dece, da je dečak srednje dete, kao i da se inače ne odvaja od majke.

Divna porodica

- Ima tri godine i kao čigra je veseo i okretan. Otac je zaposlen, a majka je kod kuće s mališanima. Ona ih svuda vodi, uvek idu zajedno u prodavnicu i igraju se u dvorištu. Reč je o zaista posvećenoj majci i divnoj porodici - objašnjavaju komšije i ističu da su dvorišta u njihovom naselju ograđena, pa deca mogu bezbedno da se igraju bez bojazni da će istrčati na ulicu.

Kurir.rs/ J. I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track