KLAN VELJE NEVOLJE SVOJE ŽRTVE VODIO U STRAVIČNE ŠTEK VIKENDICE: Evo gde su osim u Ritopeku Belivukovi vojnici ubijali protivnike!
Foto: Zorana Jevtić, Ana Paunković, Nemanja Nikolić

lokacije

KLAN VELJE NEVOLJE SVOJE ŽRTVE VODIO U STRAVIČNE ŠTEK VIKENDICE: Evo gde su osim u Ritopeku Belivukovi vojnici ubijali protivnike!

Crna Hronika -

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, kao i njegova kriminalna grupa, osim ozloglašene kuće strave u Ritopeku, imala je još nekoliko štek vikendica na različitim lokacijama po celoj Srbiji, gde su brutalno mučene i ubijane njihove žrtve.

Rudnik

Vikendica na Rudniku koju je koristio ovaj klan izdvojena je od drugih kuća i ograđena sa čak dve ograde, a oko nje se nalaze njive i šuma. Ova kuća je na dva sprata, unutar objekta nalazi se skroman nameštaj, ali i krpe na prozorima kako se ne bi videla unutrašnjost. Policija je u pretresu ovog objekta pronašla čak i krevetac za bebu sa nameštenom posteljinom, ali i badnjak.

Veljko Belivuk, vikendica, Rudnik
foto: Ana Paunković

Belivuk je uhapšen upravo na putu ka ovoj lokaciji, gde je, kako se sumnja, planirao da spali automobile korišćene u otmicama i likvidacijama žrtava.

Streljana - Veljin zatvor

Otkako je u medijima počelo da se pominje da Veljko i njegova grupa stoje iza brojnih nestanaka u Beogradu, on je svoje utočište prebacio iz Beograda u Banatskom Brestovcu, selu nadomak Pančeva.

Banatski Brestovac, Velja Nevolja, Streliste
foto: Nemanja Nikolić

Sumnja se da su u ovoj kući obavljena razna mučenja i batinanja žrtvama ove grupe. Ime "Veljin zatvor" dobila je upravo po tome što je na ovo mesto dovodio sve koji bi mu se zamerili.

Loznica i Gornji Milanovac

Još jedne u nizu Veljinih tajnih lokacija su kuće u Loznici i Gornjem Milanovcu, gde su inspektori pronašli sefove, koji navodno i dalje nisu otvoreni, a kako se sumnja, u ovim vikendicama Belivukovi ljudi su ubijali i mučili svoje žrtve.

Velja Nevolja, Veljko Belivuk, vikendica, Loznica
foto: Kurir

Prema određenih saznanjima na ovim mestima, članovi ove kriminalne grupe su sekli glave i jezike, a zatim kiselinom uništavali tela žrtava.

Vrdnik i Kuršumlija

Osim kuća u Ritopeku, ali i štek vikendica, sumnja se da je ova kriminalna grupa imala i tajnu kuću u Vrdniku, ali i u Kurušumliji. Pretpostavlja se da su i na ove dve lokacije, žrtve mučenje, a istražuje se da li je neka od žrtava tamo i ubijena.

Preko veze u Crnu Goru

Beograđani, Veljko Belivuk i Marko Miljković, slobodno su se kretali u pratnji ekipe i obezbeđenja kavačkog klana, nakon što su policijski rukovodioci Aleksandar Bošković i Saša Đurović zloupotrebili službeni položaj i ukinuli im zabranu ulaska u Crnu Goru. Njima je navodno bila izrečena mera zabrana ulaska u ovu državu iz razloga nacionalne i unutrašnje bezbednosti.

Tada su Mare Mesar i Velja Nevolja bili na sastanku vođama kavčana Slobodanom Kašćelanom i Radojem Zvicerom.

Adis Spahić, Damir Hodžić
foto: Specijalno državno tužilaštvo CG

Kuća u kojoj je boravio ubijeni škaljarac Damir Hodžić i njegov zet Adis Spahić, nakon zločina je potpuno demolirana, a zidovi su gletovani i krečeni, menjane su čak i pločice, parket, vrata ali i nameštaj. To je sve urađeno da bi se prikrili tragovi likvidacije, koje su, kako se sumnja, počinili Belivuk, Miljković, Nebojša Janković i još nekoliko neidentifikovanih članova kavačkog klana.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track