MISTERIJA! Bivši načelnik policije: Priča Zorana Marjanovića bila je sumnjiva i nelogična!
Foto: Printscreen, Privatna arhiva

ubistvo pevačice

MISTERIJA! Bivši načelnik policije: Priča Zorana Marjanovića bila je sumnjiva i nelogična!

Crna Hronika -

Žarko Popović, bivši načelnik Odseka za krvne delikte u beogradskoj policiji, ispričao je nove detalje o ubistvu pevačice Jelene Marjanović, koje već pet godina potresa javnost u Srbiji, i otkrio da im je priča Zorana Marjanovića od prvog momenta bila čudna.

On je gostujući na TV Hepi rekao "da je u danu kada je Zoran Marjanović prijavio nestanak supruge radio, kao i da je u to vreme bio šef Odseka za uviđajno operativne poslove, te da je o slučaju odmah obavestio načelnika Trećeg odeljenja i rekao da je kod njih čovek sa sumnjivom i nelogičnom pričom.

Prijavio nestanak

- Marjanović je tog dana došao kod nas u službu da prijavi nestanak supruge, i njegova priča je bila dosta nelogična. Došao je i ispričao da je sa suprugom i ćerkicom izašao da šeta nasipom. Kaže: "Ona je trčkarala ispred nas, a ja sam ćerkicu držao za ruke i išli smo lagano za njom. Ona je u jednom trenutku nestala." Kraj. Mislim da su mu tada kolege odredile 48 sati zadržavanja bez mnogo dokaza i činjenica - ispričao je Popović u jutarnjem programu Hepi televizije.

Zoran Marjanović
Zoran Marjanovićfoto: Stefan Stojanović

Pojasnio je da, ako se ne pronađu dokazi, privedena osoba posle 48 sati mora da bude puštena.

- To je bila prva velika greška. Pušten je na slobodu posle 48 sati. U mojoj narednoj smeni javljeno je da je nađen leš u tom kanalu. Okrenuo sam tužioca i rekli su nam da mi to radimo. Tog dana je bilo 30 stepeni. Vatrogasci su izvukli njeno telo iz vode i stavili ga u ležeći položaj pored kanala. Kolega mi je javljao šta se dešava, na telu nije bilo vidljivih povreda, ni kontaktnih sadržaja ispod noktiju, garderoba sva uredna, bez tragova cepanja i kidanja - prisetio se Popović:

- Jedino su bile vidljive povrede u predelu temenog dela glave. Na obdukciji je utvrđeno da je ona bačena u kanal živa, jer su joj stomak i pluća bili puni vode, znači disala je pod vodom kad je ubačena u kanal. Zvanično, tu se uzrok smrti može napisati da je smrt prouzrokovalo gušenje, kome su doprinele povrede, jer da nije bila tako snažno povređena u glavu, mogla bi da izađe iz kanala.

Nova teorija

Ubijena satarom?

Popović je izneo i novu teoriju o predmetu kojim je pevačica ubijena. - Imala je povrede dugačke, sa oštrim ivicama, nanete velikim nožem ili satarom. Imala je više takvih povreda u temenom delu glave, ništa po licu ili telu - rekao je on.

Kako je pojasnio, telo je bilo na suncu tri sata dok su čekali tužiteljku da obavi uviđaj.

- Usled visoke temperature, nastupile su takve morfološke promene na njenom telu da nijedan biološki trag više nije mogao da se skine koji bi mogao da bude validan kao dokaz. Da su nam dali ovlašćenje da mi završimo uviđaj, završili bismo - istakao je on.

Padaju dokazi

Podsetimo, Jelena Marjanović ubijena je 2. aprila 2014. na nasipu Crvenka u Borči, a za ubistvo se sudi njenom mužu Zoranu. On je u sudu negirao krivicu, a poslednje ročište održano je u ponedeljak.

- Pao je maltene poslednji dokaz protiv Zorana. Veštaci nisu sa sigurnošću mogli da potvrde da je blato izolovano sa njegovih pantalona poteklo iz kanala u kome je telo pevačice nađeno. Na prethodnim ročištima uzdrmana je i teza da je on namerno ugasio telefon u vreme kada je njegova supruga ubijena - podsetio je izvor.

Kurir.rs/ Jelena Ivić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track