EVO ZAŠTO LEGIJA ŠTRAJKUJE GLAĐU U ZABELI: Bivši komandant JSO odbija hranu dva dana
Foto: Profimedia

nezadovoljan

EVO ZAŠTO LEGIJA ŠTRAJKUJE GLAĐU U ZABELI: Bivši komandant JSO odbija hranu dva dana

Crna Hronika -

Milorad Ulemek Legija (53), osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, u požarevčkoj Zabeli otpočeo je štrajk glađu, revoltiran što on, kao i drugi zatvorenici iz posebnog odeljenja tog kazamata, nemaju pravo na posete u posebnim prostorijama, kao ni pravo na obrazovanje i rad, tvrdi njegov advokat Aleksandar Kovačević.

Podsetimo, Ulemek, nekadašnji komandant JSO, kako advokat kaže, gotovo 18 godina nalazi se izolovan i nema šansu za resocijalizaciju kao drugi zatvorenici.

- On je u ponedeljak stupio u štrajk glađu, koji pored odbijanja hrane obuhvata i odbijanje da napušta ćeliju, odbijanje prava na posete, telefonske pozive, posete advokata, izlazak u šetnju, kao i svaku dalju komunikaciju sa zaposlenima u zavodu u Požarevcu - kaže advokat Aleksandar Kovačević:

- Ovo je uradio zbog odsustva reakcije na pritužbe koje su upućivane u skladu sa zakonom, povodom kršenja prava ne samo prema njemu, već prema svim zatvorenicima iz posebnog odeljenja. Oni nemaju pravo na obrazovanje, rad, posete u posebnim prostorijama sa bliskim licima (takozvana ljubavna soba). Na dve godine im se preispituje da li se produžava boravak ili prestaje, a prilikom donošenja tog rešenja ni on, a ni ja kao njegov branilac nemamo pravo na uvid u izveštaj službi, a upravo ti izveštaji sadrže razlog za boravak u samici.

Kurir.rs/ J. I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track