OPELO STRAVIČNO NASTRADALOJ TINI TINTOR SLUŽIĆE SE U SRPSKOJ CRKVI U LAS VEGASU: Porodica i prijatelji odaće poslednju počast
Foto: Printscreen/Fox5, Facebook

tuga

OPELO STRAVIČNO NASTRADALOJ TINI TINTOR SLUŽIĆE SE U SRPSKOJ CRKVI U LAS VEGASU: Porodica i prijatelji odaće poslednju počast

Crna Hronika -

Tina Tintor, mlada Srpkinja koja je stradala u teškoj saobraćajnoj nesreći u Las Vegasu, biće sahranjena sutra, 11. novembra, na groblju u tom gradu. Opelo će biti održano u 12.30 časova po lokalnom vremenu, u srpskoj crkvi Svetog Simeona u Las Vegasu.

Porodica i prijatelji doći će da odaju poslednju počast mladoj devojci koja je tragično stradala kada je u njen automobil udario poznati američki sportista, koji je bio pod dejstvom alkohola. Za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je Tina izgubila život tereti se Henri Rags, zvezda američkog fudbal.

poginula devojka, Tina Tintor
foto: Printscreen/Fox5

On je kobnog 2. novembra pijan seo za volan svoje korvete i počeo da divlja ulicama Vegasa. U Tininu "tojotu" udario je pri brzini većoj od 240 kilometara na čas.

Tina Tintor, nesreća
foto: Printscreen

Od siline udara Tinin automobil se zapalio, a 23-godišnja devojka ostala je zarobljena u vozilu sa psom. Prolaznici su pokušali da joj pomognu, ali se vatra brzo širila. Očevici tvrde da je bila živa dok je plamen gutao "tojotu".

- Bio sam siguran da ćemo moći nešto da uradimo da joj pomognemo. Vatra nije gorela tako jako tada. Vatra se rasplamsala neverovatnom brzinom. Jedna osoba je imala aparat za gašenje požara, ali nije bilo dovoljno. Sve se odigralo isuviše brzo - rekao je Toni Rodrigez među prvima se našao na mestu stravične nesreće.

On je dodao da je Tina još uvek bila živa kada je došao.

Tina Tintor, Las Vegas, saobraćajna nesreća
foto: Profimedia

- Mogao sam da čujem kako diše. I dalje je imala sigurnosni pojas. Pokušao sam da ga isečem, uhvatim je za ramena i izvučem napolje, ali nikako mi nije uspevalo da to uradim. Vazdušni jastuci su mi smetali, a vrata su bila zaglavljena - izjavio je Rodrigez.

Policija je ranije saopštila da je Rags viđen nekoliko sati pre nesreće kako uživa na žurci u Las Vegasu.

Pušten iz zatvora uz kauciju

Rags je i sam povređen u nesreći, te se na sudu pojavio sa kragnom i u invalidskim kolicima. Odmah nakon što je platio kauciju od 150 hiljada dolara pušten je iz zatvora. Sudija je naložio da mu je zabranjena konzumacija alkohola i psihoaktivnih supstanci, kao i vožnja, a oduzet mu je i pasoš.

"Pobegli smo od rata. Toliko o američkom snu"

Tinin brat Đorđe (25) rekao je ranije za Daily Mail da je Tina kobne noći bila kod drugarice, koja živi u blizini njihove bake, a potom je sa psom prošetala u obližnjem parku. Bila je na putu ka kući kada se nesreća dogodila.

- Bile su zajedno negde do ponoći, a onda su prešle prekoputa. Ispratila je drugaricu i otišla do parka, a onda je krenula kući - ispričao je Đorđe.

Tintori su, podsetimo, izbegli sa naših prostora. Iz Srbije su u SAD stigli 2001. godine, kada je Tina imala samo tri godine. Tina je živela sa bratom i majkom Biljanom (49) i bila je na korak od toga da dobije američko državljanstvo.

Tinin ujak Predrag rekao je da je njegova porodica preživela svašta u životu, a onda ih je još ova tragedija zadesila. Nekada su živeli u blizini Zagreba, pa kada je počeo rat pobegli su u Srbiju.

- Moja sestra je ovde došla nakon rata i svega kroz šta su prošli u Jugoslaviji. Kada su došli ovde, vlasti su im rekle da idu u Las Vegas i oni su rekli uredu. Pobegli smo od svega tamo. Od rata, od bombardovanja. Došli smo ovde i ovo se dogodi. Toliko o američkom snu - rekao je neutešni ujak.

Ukoliko Rags bude osuđen, preti mu i do 46 godina zatvora.

Svi se udružili da pomognu porodici

Nakon tragedije porodica je na GoFundMe pokrenula akciju, kako bi bila prikupljena sredstva neophodna za Tininu sahranu. U rekordnom roku skupljeno je desetostruko veća suma od neophodne.

Novac su donirali ljudi i koji nisu poznavali Tinu, ali i oni koji su se do nedavno divili sportisti koji je izazvao nesreću u kojoj je izgubila život.

Na stranici je ostavljeno na stotine komentara podrške njenom bratu Đorđu i majci Biljani. Mnogo je onih koji se sa sećaju mlade devojke i tuguju zbog njene prerane smrti.

"Naša pravoslavna srca puna su tuge draga Tina. Vječnaja pamjat", stoji u jednom od komentara.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track