UHAPŠENA TUŽITELJKA ZBOG SARADNJE SA KAVAČKIM KLANOM: Odavala TAJNE INFORMACIJE iz istrage kriminalcima! SKANDAL TRESE SLOVENIJU
Foto: printscreen Fokus.ba

AFERA

UHAPŠENA TUŽITELJKA ZBOG SARADNJE SA KAVAČKIM KLANOM: Odavala TAJNE INFORMACIJE iz istrage kriminalcima! SKANDAL TRESE SLOVENIJU

Crna Hronika -

Slovenačka policija uhapsila je službenicu Specijalnog državnog tužilaštva te zemlje, pišu tamošnji mediji. Prema dostupnim informacijama radi se o tužiteljki Tanji T. koja se sumnjiči da je odavala informacije iz istrage članovima ogranka „kavačkog klana“ u Sloveniji. Ona je imala pristup nalozima za pretres i tajnim podacima.

Ona je, prema prvim informacijama iz istrage, to radila preko svog partnera. Time je, kako se sumnja, pomogla kavčanima oktrivajući im plan djelovanja istražnih organa. Zbog toga su neki članovi slovenačkog ogranka „kavačkog klana“, u maju, kada je policija udarila na njih uspeli da pobegnu.

Podsetimo, tokom sprovođenja akcije protiv slovenačkog ogranka „kavačkog klana“, kako je ranije objavio portal Dan, tužilaštvo Slovenije podiglo je optužnicu protiv 24 osobe. U toku razbijanja tog dela kavačkog klana procesuirano su 64 osobe. Međutim istraga za neke od ovih lica nije došla do konkretnijih rezultata osim do njihovih nadimaka, pišu tamošnji mediji. Tako je jedan deo ove kriminalne grupe, za sada, ostao „nepoznat“.

Ova grupa tereti se za krivično delo trgovina drogom, a sud nije odobrio proširenje istrage u odnosu na krivično delo ilegalna trgovina oružjem. Dve osobe pristale su da dobiju status svedoka saradnika i tako će u daljem postuplu svedočiti portiv ove grupe. Jedna od njih je odlučila da progovori, kako pišu slovenački mediji, onda kada je od nje zatraženo da bude određena za potencijalna ubistva.

Tužilaštvo Slovenije za ovu grupu traži visoke kazne zatvora, a sudski proces nakon ove potvrde optužnice trebao bi da počne u februaru. Podsećamo, slovenačka policija pre par meseci uhapsila je više desetina članova slovenačkog „ogranka“ kriminalne organizacije „kavački klan“, koja ima potiče iz Crne Gotre, a deluje u Srbiji i više drugih država.

„Slovenačka policija je u saradnji sa stranom policijom demontirala dobro organizovanu kriminalnu grupu koja je krijumčarila drogu i oružje u EU i na Balkanu. Otkrivanje i istraga ovih zločina i međunarodnih kriminalnih grupa povezana sa tim delima prioritet su slovenačke policije. Cilj ovih udruženja je da zarade puno novca od ilegalnog poslovanja, a zatim novac od ilegalnog poslovanja ulože u legalno poslovanje. Tehnologija, kao što je Skaj komunikacija, koja uključuje sigurnu komunikaciju između članova udruženja. Oni sprovode“, saopšteno je nakon hapšenja.

Jedan od pripadnika ove kriminalne organizacije, pomogao je policiji svojim detaljnim bilješkama i snimcima šifrovanog telefona (Skaj komunikacija) i tako otkrio rad svojih saradnika u periodu od tri godine ili od osnivanje ovog ogranka.

Prema informacijama, on je to učinio, ubrzo nakon što je okrenuo leđa ovoj kriminalnoj organizaciji jer su se „poslovi“ raspali. Grupu je prvi put prijavio prošlog maja, a nekoliko dana kasnije postao je „tajni policajac“, pružajući joj tako velikodušno informacije i način na koji je godinu dana delovao klan Kavač.

Vođa slovenačkog ogranka klana Kavač bio je kako se sumnja K.K. koji je u pritvoru od novembra 2019. godine zbog otmice i ubistva. Zajedno sa njim grupu je vodio F.V., za šta su ga angažovali crnogorski šefovi. Kada je K.K. uhapšen, M.S. ga je zamijenio na čelnom mjestu. D.N., takođe imao veoma važnu ulogu u udruženju.

Policija traži D.K. koji je imao skladište u Naklu, gdje je grupa držala drogu i oružje, među petoricom koji su još u bjekstvu. Visoko u grupi, ali policija ga još nije uhapsila, bio je L.A., zadužen za prodaju droge Italiji. Policija još traga za M.S., koji nije bio visoko u hijerarhiji klana.

Kurir.rs/beraneonline.me

05:01

Obaveštajac Božidar Spasić otkrio detalje hapšenja vođa zemunskog klana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track