DIJANA HRKALOVIĆ HOĆE DA SE NAGODI: Spremna da progovori, zatražila sastanak s tužiocem
Foto: Beta/Miloš Miškov

bivša državna sekretarka MUP

DIJANA HRKALOVIĆ HOĆE DA SE NAGODI: Spremna da progovori, zatražila sastanak s tužiocem

Crna Hronika -

Hrkalovićeva iz zatvorske bolnice, gde je prebačena pošto se zarazila koronom, poručila da je spremna da sarađuje sa tužilaštvom.

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP, koja je uhapšena zbog sumnje da je pomagala klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, ali i da je lično umešana u više mafijaških likvidacija, poručila je da je spremna na nagodbu sa tužilaštvom?!

Dobro obavešteni izvori prenose da je Hrkalovićeva iz zatvorske bolnice gde je prebačena pošto se zarazila koronom, zatražila sastanak sa tužiocem i poručila da je spremna na saradnju?!

Ovaj zahtev Hrkalovićeve došao je nepunih nedelju dana nakon što je objavljeno da je mafijaški bos sa Pala Darko Elez potpisao sporazum o priznanju krivice kojim je dobio 15 godina zatvora, a obavezao se na saradnju sa srpskim i bosanskim organima u otkrivanju najtežih krivičnih dela.

Upravo je Elez, kako je utvrđeno u istrazi, krajem prošle godine, uoči hapšenja 21. decembra 2020. godine, nabavio snajper kojim su mafijaši iz klana "Belivuk-Miljković" planirali da 27. januara ove godine izvedu atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Upućeni kažu da je ovo razlog zbog kojeg je Hrkalovićeva naglo postala "saradljiva", jer se plaši šta bi sve Elez mogao da ispriča nadležnim državnim organima.

Darko Elez
Darko Elezfoto: Printskrin

Hrkalovićeva je jako teško podnela vest da se Elez nagodio sa tužilaštvom.

- Kad je u pritvoru čula šta je Elez odlučio, dobila je pravi mali nervni slom! Ona se panično plaši Elezovog svedočenja i sada traži izlaz. Zahteva da se hitno vidi sa tužiocem i poručuje da nudi nagodbu.

Predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić kaže da tokom istrage sve treba proveriti.

- Stvarno ne znam kakvu bi to nagodbu mogla da ponudi Dijana Hrkalović, ali tužilac treba da je sasluša i čuje o čemu je reč. Hrkalovićeva je upletena u mnogo toga što je povezano sa klanom "Belivuk-Miljković". Da li će to biti eventualni status svedoka saradnika ili nešto drugo, na nadležnima je da odluče - naglašava Bečić.

Advokat Ahmed Delimeđac, branilac Dijane Hrkalović, na drugoj strani kaže da je njegov klijent "dobro i stabilno".

- Videli smo se sa Dijanom Hrkalović, ona je u dobrom stanju. Navodi da je loše i da je u zatvorskoj bolnici neistiniti su. Moram reći da je većina vesti koja se plasira o mojoj branjenici neproverena, poput toga da ima nervne slomove i slično. Ona čita knjige u pritvoru i u dobrom je zdravstvenom stanju - rekao je Delimeđac.

Kurir.rs/Alo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track