Najnovije vesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA POKUŠAJ UBISTVA MINJE ŠAKOVIĆA: Obrenovčani nišanili škaljarca iz snajpera
Foto: EPA/Boris Pejović

viši sud u podgorici

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA POKUŠAJ UBISTVA MINJE ŠAKOVIĆA: Obrenovčani nišanili škaljarca iz snajpera

Crna Hronika
09:33h

U podgoričkom Višem sudu održana je kontrola optužnice protiv dva srpska i dva crnogorska državljanina, koja se dovodi u vezu sa pokušajem ubistva Milića Minje Šakovića, visokopozicioniranog pripadnika škaljarskog klana.

Ekipa koja je imala na nišanu Šakovića uhapšena je 10. marta u Podgorici, a kako je utvrđeno istragom, pratila ga je u stopu, i njihov plan bio je da ga likvidiraju hicem iz snajpera, koji bi ispalili iz stana prekoputa njegovog.

Zbog stvaranja kriminalne organizacije i planiranja ubistva, podsetimo, policija je u Podgorici uhapsila Nikolu Mirića (35) i Jovana Trkulju (35), obojicu iz Srbije, iz Obrenovca, i Podgoričane Jovana Marovića (41) i Aleksandra Veljovića (30).

škaljarca planirali da smaknu iz snajpera
škaljarca planirali da smaknu iz snajperafoto: Shutterstock

- Optužnica ispunjava sve uslove da bude potvrđena. Dokazi koji se nalaze u spisima nesumnjivo potvrđuju da postoji osnovana sumnja da je na njegovu štetu izvršeno krivično delo ubistvo u pokušaju - kaže za Dan advokat Damir Lekić, branilac oštećenog.

On dodaje da je tužilaštvo za kratko vreme prikupilo sve potrebne dokaze.

- Inspektori tragaju za još najmanje tri osobe, među kojima su navodno i organizatori grupe, za koju se veruje da su iz vrha kavačkog klana - navodi Dan.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track