ELEZ MOŽE DA DOVEDE DO UBICA MLADE INSTRUKTORKE TEODORE: Koja je povezanost između Dijane Hrkalović, Milorada Šušnjića i Eleza
Foto: Privatna Arhiva, Printscreen

pojavljuju se novi operativni podaci

ELEZ MOŽE DA DOVEDE DO UBICA MLADE INSTRUKTORKE TEODORE: Koja je povezanost između Dijane Hrkalović, Milorada Šušnjića i Eleza

Crna Hronika -

Kakve su veze između bivše državne sekretarke MUP Srbije Dijane Hrkalović, nekadašnjeg načelnika novosadske policije Milorada Šušnjića i osuđivanog kriminalca Darka Eleza, predmet je predistrage koja je započeta u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Posebno, jer se pojavljuju i novi operativni podaci, prema kojima bi Elez mogao da pomogne u rasvetljavanju ubistva Teodore Kaćanski, fitnes-instruktorke iz Novog Sada, u koju je nepoznati napadač ispalio više od pet metaka.

policija, Teodora Kačanski
foto: Privatna arhiva

Nikada, međutim, Elez nije privođen u novosadsku, ali ni beogradsku policiju, iako su o njegovim aktivnostima, po izlasku iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, sa izdržavanja višegodišnje robije, znali gotovo svi. Sada se proverava da li se sve to dešavalo zbog navodne zaštite koju je u to vreme uživao u MUP Srbije.

- Krivična prijava je podneta protiv Hrkalovićeve i Šušnjića, jer postoji osnovana sumnja da su stavili pod operativnu obradu i mere prisluškivanja Eleza, a da za to nisu imali sudski nalog. I ne samo to, ovakav manevar je napravljen da bi se drugim policijskim službama i odeljenjima onemogućio rad upravo na njegovom slučaju. Drugima bi, kako se sumnja, Hrkalovićeva govorila da je već u obradi i da ga ne diraju - rekao je izvor Novosti.

Za to vreme, dok su policija, odnosno Hrkalovićeva i Šušnjić, "obrađivali" Eleza, on je činio najteže kriminalne aktivnosti. Interesantno, ali nikada nije bio privođen u novosadsku policiju, iako se, kako saznaju Novosti, dovodio u vezu sa nekim krivičnim delima, poput razbojništva i iznude. Kako nezvanično saznaje list, dovodio se u vezu i sa napadom prilikom transporta novca, ali zbog toga nije bio hapšen.

Elez je, kako navode upućeni, imao bazu u Novom Sadu, gde je reketirao svoje imućnije zemljake iz Istočnog Sarajeva. Iz nekog, samo njima znanog motiva, oni ga nisu prijavljivali policiji, a pretpostavlja se da je glavni razlog njihovog prećutkivanja onoga što im se dešava, strah za njihov i živote njihovih porodica. Navodno je pretio i jednom biznismenu pokušavajući da mu iznudi veliku sumu novca, koji je prema nezvaničnim saznanjima otišao u policiju i još neke institucije i ispričao šta je doživeo, ali se sve završilo na tome. Elez nikada nije ni pozivan na informativni razgovor.

Matrica Elezovog kriminalnog delovanja gotovo u potpunosti je preslikani modus ekipe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Ubistva, reketiranje građevinskih ivestitora, trgovina narkoticima, razbojništva i otmice... Nije ni čudo što su u jednom trenutku njihovi mentori odlučili da ih "spoje" i formiraju jedan klan. Srećom, to je izbegnuto hapšenjem i Eleza i Belivuka i Miljkovića.

NOVA PRIJAVA ZBOG SUKOBA NAVIJAČA

Prema nezvaničnim saznanjima, protiv Milorada Šušnjića podneta je i krivična prijava za nepostupanje službene radnje. Reč je o sukobu navijača Crvene zvezde i Vojvodine u Kaću 2018. godine. Bilo je povređenih na obe strane, a deblji kraj je sa težim povredama izvukao jedan policijski službenik. Ipak, niko od huligana nije priveden niti im je pisana prijava, bilo krivična ili prekršajna.

(Kurir.rs/Novosti)

Bonus video:

02:40

PSIHOLOŠKI PROFIL DIJANE HRKALOVIĆ: Od tihe studentkinje psihologije do čelične lejdi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track