MAJKA I SIN NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI: Maser i cvećarka plastičnim operacijama unakazili 7 žena, a sad tvrde da nisu krivi!
Foto: Printscreen/Youtube/ Digitalci

počelo suđenje

MAJKA I SIN NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI: Maser i cvećarka plastičnim operacijama unakazili 7 žena, a sad tvrde da nisu krivi!

Crna Hronika -

Lažni hirurg tereti se da je u salonu u Beogradu vršio liposukciju, antiejdžing tretmane i transfer masti, dok mu je majka pomagala

Sava Knežević, maser kog tužilaštvo tereti da je neovlašćeno, bez licence i stručnog znanja, u salonu u centru Beograda vršio tretmane liposukcije, antiejdžing medicine i transfere masti, juče je pred Prvim osnovnim sudom izjavio da nije kriv, a na isti način izjasnila se i njegova majka Danijela, cvećarka, koja je optužena da mu je pomagala.

- Ne smatram da sam kriv - rekao je Sava u sudnici.

Novi svedok

Kneževiću i njegovoj majci podršku iz publike pružao je Đorđe Knežević, njegov otac a Danijelin muž.

Advokati Kneževića juče su sudu predložili da tokom postupka bude saslušan novi svedok, izvesni Valerije Montana, vlasnik "Promo Italija akademija", na kojem je, kako tvrde, Sava sticao znanja iz oblasti estetske i antiejdžing medicine.

Sava Knežević
foto: ATA Images

- Sava Knežević je predstavljen kao neko ko je došao s ulice, operisao i upropastio ljude, što ne odgovara istini - rekao je njegov advokat Miša Petrovski.

Reklamirale ga starlete

Važio za skupog plastičara

Sava Knežević se, kako su ispričale žrtve, reklamirao preko Instagrama i usluge nisu bile jeftine. U ordinaciji je imao uramljene diplome i sertifikate, a navodno ih je slagao i da je bio predavač iz oblasti estetske medicine. Na svojim Instagram nalozima reklamirale su ga i poznate rijaliti učesnice Jelena Krunić i Aleksandra Subotić, koje su, i ne znajući da on nema diplomu, koristile njegove usluge.

U uvodnom izlaganju pred početak suđenja, koje je zakazano za 31. januar 2022, zamenik prvog osnovnog javnog tužioca Aleksandar Gavrić osporio je ovaj predlog odbrane i naveo da tužilaštvo ostaje pri optužnici i predlogu da se sasluša sedam oštećenih, sudski veštaci, kao i brojni drugi svedoci, ali i da se pregleda snimak na kom se vidi da Knežević izvodi zahvate.

Sava Knežević
foto: ATA Images

- Tužilaštvo ostaje pri navodima optužnice da je Sava Knežević počinio krivična dela neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću, teško delo protiv zdravlja ljudi, prevaru i falsifikovanje isprave, dok je Danijela Knežević optužena za pomaganje. Krivična dela izvršena su od 30. decembra 2019. do 9. aprila ove godine u salonu na Terazijama - rekao je zamenik tužioca. On je naveo i da ostaju pri predlogu da Sava bude osuđen na osam i po godina zatvora i kaznu od 800.000 dinara, a njegova majka na godinu dana kućnog zatvora.

Završio srednju školu

Podsetimo, tokom istrage je tužilaštvo pribavilo dokaze da lažni hirurg Sava nema završen medicinski fakultet, kao i da je svojevremeno upisao stomatološki fakultet, ali da je odustao na prvoj godini. Utvrđeno je da je završio srednju medicinsku školu i stekao zvanje fizioterapeutski tehničar.

Kurir.rs/Jelena Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track