KOBNA TUČA MIGRANATA U KIKINDI: Jedan preminuo od ubodnih rana, povređena sedmorica stranih državljana!
Foto: Kurir/S.U.

TRAGEDIJA

KOBNA TUČA MIGRANATA U KIKINDI: Jedan preminuo od ubodnih rana, povređena sedmorica stranih državljana!

Crna Hronika -

Jedan mrtav i sedmorica povređenih migranata, krvavi je bilans masovne tuče koja se dogodila tokom kasnih popodnevnih časova u strogom centru Kikinde, kod kineskog tržnog centra.

Kako saznaje Kurir, sukobila se grupa migranata iz Pakistana, njih devetorica. U tuči su korišćeni i oštri predmeti i noževi, a jedan migrant je preminuo od posledica ubodnih rana u predelu grudnog koša.

Kikinda, migranti
foto: Kurir/S.U.

Lice mesta okršaja, dok je trajao uviđaj, obezbeđivale su jake snage kikindske policije. Uviđaj su obavili pripadnici policije i Višeg javnog tužilaštva u Zrenjanin. Prema prvim rezultatima istrage, do tuče u kojoj su korišćeni i noževi, došlo je zbog neraščišćenih računa, a razlog svađe je novac.

Ukupno je sedmoro pacijenata zbrinuto u kikindskoj bolnici, a jedan zadržan na Odeljenju hirurgije. Jedan od migranata završio je u pritvoru.

Kikinda, migranti
foto: Kurir/S.U.

Nekoliko masovnih tuča već se dogodilo, ali su sve bile u Prihvatnom centru kod Kikinde. U poslednjoj tuči, tokom oktobra, sukobili su se Pakistanci i Avganistanci. U ovom objektu konstantno ima više ljudi, u odnosu na propisani kapacitet. Masovnih tuča bilo je i pre toga.

Incidenti nisu neuobičajeni, naročito otkako u Prihvatnom centru više ne borave porodice, nego isključivo samci. Zabrinjava što je ovo prvi krvavi incident u strogom centru grada.

Kurir.rs/S.U.

bonus video:

01:08

KARAMBOL KOD ČAČKA: Šestostruki lančani na auto-putu Miloš Veliki

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track