Najnovije vesti

AUTOBUS PREŠAO 50 METARA SA UBIJENIM VOZAČEM: Oglasila se policija, evo kako teče istraga trostrukog ubistva kod Dečana
Foto: Facebook Printscreen

užas

AUTOBUS PREŠAO 50 METARA SA UBIJENIM VOZAČEM: Oglasila se policija, evo kako teče istraga trostrukog ubistva kod Dečana

Crna Hronika

Policija Kosova vodi istragu o zločinu u blizini sela Glođani kod Dečana kada su u oružanom napadu maskirane osobe ubile tri osobe, izjavio je večeras ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjajl Svečlja (Xhelal Svecla).

Svečlja je na konferenciji za novinare rekao da je vlast dobila "mnogo različitih informacija" i da policija istražuje neke tragove.

"Građani za bilo kakve informacije o rasvetljavanju slučaja treba da se obrate policiji i tužilaštvu kako bi se slučaj što pre razrešio. Već imamo različite informacije koje dolaze na različite načine, a kojima se policija po direktivama tužilaštva bavi jednom po jednom. Obrađuje se nekoliko tragova", kazao je Svečlja.

On je kazao da je povećan broj policajaca na terenu kako bi se slučaj što pre rasvetlio, a počinioci uhapsili.

Generalni direktor policije Samedin Mehmeti rekao je da se trenutno na mestu zločina vrši detaljan uviđaj.

"Nažalost, sve vreme smo imali loše vremenske uslove što nas je sprečavalo i sprečava da dobijemo neke tehničke i druge alate koji pomažu u pronalaženju tragova. Trebalo je sinoć da počne čišćenje terena. Bavimo se velikim brojem slučajeva. Doveli smo dodatne jedinice i stručnjake različitih nivoa da obradjuju informacije i vrše najbrže ispitivanje dokaza do kojih smo došli ili se mogu naći", rekao je Mehmeti.

Prema njegovim rečima, prve sumnje su da je krivično delo počinila jedna osoba, ali da postoje mogućnosti međusobne povezanosti sa više osoba.

Na osnovu dosadašnje istrage, Mehmeti je odbacio mogućnost da je u pitanju teroristički napad.

Predsednik sela Glođani Mustafa Seljmanaj rekao je danas da je autobus koji je juče napadnut u ovom mestu, posle pucnjave prešao još 50 metara sa ubijenim vozačem i da je zatim pao u kanal, prenosi Gazeta ekspres.

"Dogodila se velika i bolna tragedija kakvu ne pamtimo. Ovaj autobus je bio na redovnoj liniji Glođani-Đakovo. Tog dana kružio je 3,4 puta sa učenicima. U vreme napada u autobusu nije bilo drugih putnika, samo devetoro dece", rekao je Seljmanaj, dodajući da je o tragediji obavešten oko 19 časova.

Kako je rekao, osoba koja je pucala bila je maskirana i, prema rečima dece, otišla je peške.

"U ime sela i opštine Dečani, tražimo od nadležnih da pronađu počinioca ovog teškog zločina", rekao je on za News24.

(Kurir.rs/Beta/Kosovo onlajn)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track