POČELO SASLUŠANJE VELJKA BELIVUKA: U 10 sati iz pritvora priveden u tužilaštvo!
Foto: Dado Đilas, Ana Paunković, Zorana Jevtić, MUP RS

tužilaštvo za organizovani kriminal

POČELO SASLUŠANJE VELJKA BELIVUKA: U 10 sati iz pritvora priveden u tužilaštvo!

Crna Hronika -

U Specijalnom tužilaštvu u Beogradu počelo je saslušanje Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, zbog sumnje da su učestvovali u još četiri likvidacije koje nisu obuhvaćene optužnicom koju je to tužilaštvo već podiglo protiv njih. Osim Belivuka i Miljkovića u tužilaštvo će biti sproveden i Nebojša Janković.

- Veljko Belivuk prvi je priveden iz pritvora na saslušanje. Ono je počelo u 10 sati u zgradi u Ustaničkoj - kaže izvor Kurira.

U Srbiju je, podsetimo, doputovao crnogorski specijalni tužilac Saša Čađenović, koji će prisustvovati saslušanju po krivičnoj prijavi za ubistva "škaljarca" Damira Hodžića i njegovog šuraka, frizera Adisa Spahića, kao i Mila Radulovića, zvanog Kapetan, čiji su ostaci navodno pronađeni na Lovćenu. Četvrto ubistvo o kom bi trebalo da se izjasne je proširenje istrage beogradskog Specijalnog tužilaštva, za otmicu i ubistvo Nikole Veljko Belivuk i Marko Miljkovic bice saslušani sutra u Tužilaštvu za organizovani kriminal po zamolnici Crne Gore, a u vezi sa dva ubistva i otmicom i ubistvom koje su izvršili u oktobru 2020. godine na teritoriji susedne zemlje.

Veljko Belivuk, Marko Miljković, Policija Crne Gore
foto: Shutterstock, MUP RS

Podsetimo, sumnja se da su Hodžić i Spahić ubijeni 14. oktobra 2020. godine u kući u Spužu, a da je u isto vreme u kući u Ritopeku ubijen Lazar Vukicević, dok je Mile Radulović tada otetet, a ubrzo i ubijen. Belivuk, Miljković i Janković, u Crnu Goru su tom prilikom ušli nelegalno.

Kurir.rs/Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track