LEKOVI BILI PRIKRIVENI ALATOM: Carinici zaplenili skrivene lekove, vredne 730.000 dinara
Foto: MUP

Češljali vozilo

LEKOVI BILI PRIKRIVENI ALATOM: Carinici zaplenili skrivene lekove, vredne 730.000 dinara

Crna Hronika -

Carinici su 1. decembra 2021. godine na prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja lekova sakrivenih među korišćenim alatom, kao i ispod sedišta u jednom kombiju.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao kombi ''opel vivaro'' mađarskih registarskih oznaka, za čijim je volanom bio 43-godišnji državljanin Srbije.

Na pitanje šta ima da prijavi, vozač je carinicima rekao da u kombiju ima samo svoj majstorski alat. Međutim, detaljnom kontrolom tovarnog dela u kome se zaista nalazila gomila upotrebljavanog alata, pronađeno je i 84 kutije raznih lekova sa gotovo 2000 pojedinačnih doza u ampulama i tabletama. Reč je o lekovima za imunitet, sagorevanje masti i regulisanje hormona rasta (''Glutation TAD'', ''Clenbut'' i ''Genotropin''), čija je vrednost procenjena na više od 730.000 dinara.

krijumčarenje, carina
foto: MUP

Kako se u putničkom prometu preko granice mogu nositi lekovi isključivo za ličnu upotrebu i to u količini koja je neophodna za uobičajenu terapiju, što ovde svakako nije slučaj, protiv putnika će biti pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

1 / 4 Foto: MUP

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja